Farár sa prezliekol za bezdomovca. To, čo sa stalo potom v kostole, je šokujúce!
12 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Americký pastor sa prezliekol za bezdomovca a odišiel do zboru s 10 000 členmi, kde mal byť v to ráno predstavený ako ich budúci pastor.

Prechádzal cez kostol plný ľudí a pozdravili ho len traja. Požiadal o drobné, aby si kúpil nejaké jedlo, ale nikto mu nič nedal. Dokonca mu odporučili, aby nesedel vpredu, ale presunul sa dozadu.

Pozdravil ľudí, no tí mu to vrátili škaredými pohľadmi plnými opovrhnutia. Keď sedel v celkom vzadu v kostole, počúval oznámenia zboru. Keď sa všetko skončilo, zboroví starší vyšli a s nadšením predstavili nového pastora: "Chceme vám predstaviť nového farára". Zhromaždenie sa rozhliadlo a nadšene tlieskalo, očakávajúc jeho príchod.

Bezdomovec, ktorý sedel vzadu, vstal a zamieril ku kazateľnici. Zhromaždenie sa na neho pozeralo a prestalo tlieskať. Išiel na kazateľnicu a zobral si mikrofón od starších, urobil si krátku prestávku a citoval:

"Potom kráľ povie tým po pravici: Poďte požehnaní môjho Otca a zaujmite kráľovstvo, ktoré je pre vás pripravené od založenia sveta! Lebo som bol hladný a dali ste mi jesť; Bol som smädný a dali ste mi piť; Bol som pocestný  a prijali ste  ma; Bol som nahý a obliekli ste ma; Bol som vo väzení a  prišli ste  ku mne."

Vtedy mu spravodliví povedia: "Pane, kedy sme ťa videli hladného a dali sme ti jesť alebo smädného a dali sme ti piť? Kedy sme ťa videli  ako pocestného a prijali sme ťa? Alebo nahého, a obliekli sme ťa? Kedy sme ťa videli chorého alebo vo väzení a prišli sme k tebe?“ Kráľ im odpovie: "Veru, hovorím vám: To, čo ste urobili jednému z týchto mojich najmenších bratov, mne ste urobili.“ (Mt 25:34-40)

Po tomto biblickom citáte sa pozrel smerom k zhromaždeniu a povedal im všetko, čo v to ráno zažil. Mnohí plakali a mnohí zahanbene sklonili hlavy.

Potom pokračoval: ,,Dnes vidím stretnutie ľudí, ale nie Cirkvi Ježiša Krista. Svet má príliš veľa ľudí, ale málo učeníkov. Kedy sa konečne rozhodnete stať sa učeníkmi?“ Po tomto vyhlásení rozpustil bohoslužbu do nasledujúceho týždňa.

Vedecké štúdie potvrdzujú blahodárne účinky modlitby. Psychické aj fyzické
Pre mnohých z nás má modlitba veľmi osobný význam. Kým pre niekoho je to odriekanie posvätných slov, iní hľadajú pocit rozhovoru s Bohom. Mnohé štúdie dnes poukazujú na to, že modlitba má blahodárne účinky. Slovo „modlitbaˮ pochádza z latinského... Čítať ďalej
04 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik