Dráma na stanici v Handlovej. Muž napadol a surovo zbil železničiarku
12 | 08 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Vážne zranenia utrpela v nedeľu (11. 8.) popoludní po útoku neznámeho muža v Handlovej zamestnankyňa Železníc SR (ŽSR). Okolnosti incidentu vyšetruje polícia. Pre TASR to v pondelok uviedol odbor komunikácie a marketingu ŽSR. Na útok upozornila TV Markíza.

Neznámy muž napadol zamestnankyňu ŽSR počas jej pracovného času v nedeľu približne o 15.10 h. "Útok spôsobil zamestnankyni vážne zranenia, kvôli ktorým je momentálne hospitalizovaná. Z dôvodu prebiehajúceho policajného vyšetrovania nebudeme poskytovať ďalšie informácie," uviedli ŽSR.

Trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová TASR informovala, že policajný vyšetrovateľ z Prievidze začal v súvislosti s touto udalosťou trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví v štádiu pokusu. "Útočníka v krátkom čase polícia zadržala a momentálne s ním vykonáva potrebné procesné úkony," doplnila Kuzmová. Poškodenej útokom podľa nej spôsobil viaceré zranenia, s ktorými je hospitalizovaná v nemocnici. "Z dôvodu, aby nedošlo k zmareniu alebo sťaženiu vyšetrovania, bližšie informácie poskytneme, až keď nám to procesná situácia dovolí," dodala Kuzmová.

ŽSR v tejto súvislosti podotkli, že v poslednom období sa zvyšuje počet útokov na zamestnancov železníc zo strany cestujúcej verejnosti, a to najmä verbálnych, ktoré však občas prerastú až do fyzického násilia. "V roku 2024 sme k pondelku zaznamenali osem napadnutí, vrátane incidentu z 11. augusta," doplnili ŽSR.

Slovensko zasiahne vlna horúčav! Je vydaná VÝSTRAHA DRUHÉHO stupňa
V niektorých okresoch Slovenska môže v pondelok dosiahnuť teplota 35 až 36 stupňov Celzia. S vysokými teplotami však treba počítať vo viacerých okresoch. Upozorňuje na to Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a... Čítať ďalej
12 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik