Denník N si všimol, chcel kopnúť a zakopol. To NAOZAJ TAKTO?
12 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Bývalý spolumoderátor ministerky Martiny Šimkovičovej z Telerána Pavel Bruchala sa naladil na vlnu nenávisti a posiela ministerke odkaz. Upozornil na to Denník N.  Všimli sme si však dve veci

Nebudeme podrobne rozoberať obsah odkazu, ten je rovnako nezaujmavý ako nejaký pán Bruchala, ale napríklad v takej Wikipedii sa o Denníku N píše nasledovné: "Denník N je slovenský denník, pôvodne len internetové médium, ktoré vzniklo po odchode časti členov redakcie denníka SME v roku 2014. Redakcia sa venuje investigatívnym, analytickejším a rozsiahlejším textom a popritom vyrába aj stručné a rýchle spravodajstvo." Prvé, čo prekvapí je, že ako veľmi sa snaží takýto plátok rozoštvať spoločnosť, keď ako médium, ktoré sa tvári ako hlboko analytické, zverejní článok s kritikou na ministerku od absolútne nepodstatnej osoby. Mení sa Denník N na čisto bulvárny plátok?

Späť k Bruchalovi

Pavol Bruchala, ktorý vyštudoval herectvo a pôsobí v dabingu odkazal ministerke Martine Šimkovičovej: "Nemáš na to byť ministerkou kultúry".  Na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom sa Šimkovičovej prihovára a tvrdí, že na post ministerky nemá odborné a ani „ľudské a charakterové“ predpoklady.

„Umenie alebo kultúra je o emóciách a ty šíriš len negatívne emócie. Irituješ, si cynická, si pomstychtivá, ničíš životy, chceš určovať, čo je a nie je kultúra. To sú strašne negatívne, zlé emócie,“ hovorí Bruchala, vraj s pokojom ale s hlbokou a zakorenenou nenávisťou. Doplnil, že ak by bol na Slovensku, zúčastnil by sa na oboch protestoch proti krokom ministerstva kultúry.


Druhé, čo prekvapí

Takto v auguste v roku 2022 sa Pavol Bruchala vyplakal pre bulvárny portál Topky. Vtedy za vlády Eduarda Hegera "emotívne" zvažoval odchod zo Slovenska. Svet sa podľa neho zmenil a Slovensko je zaostalé a to najmä v politickej sfére. Bruchala bol aj vtedy zhrozený a rozhorčene zadefinoval z čoho.

„Ja som absolútne zhrozený zo stavu spoločnosti ako takej na Slovensku v každej oblasti, tým, že som precestoval a cestujem, mám s čím porovnávať,“ uviedol Bruchala pre portál Topky. 

Ani Pán Boh nerozumie, koho tu chce mať

Na Slovensku podľa Bruchalu volíme ľudí, ktorí nemajú ani morálne, odborné a ani ľudské predpoklady na to, aby mohli byť politikmi.

My ako národ sme hlúpi a sprostí v tom, že dokážeme dať vôbec príležitosť politikom typu Boris Kollár, Igor Matovič a spol. Sme absolútne pokrytecká krajina, pretože len hovoríme o tom, čo by sa malo, ale nikto z nás to nedodržiava. Neakceptujeme inakosť, stále chceme byť väčší kresťania, ako vlastne v skutočnosti sme,“ povedal v roku 2022 Bruchala.  

„Nevnímam jediný rezort, ktorý by fungoval na Slovensku. Nefunguje zdravotníctvo, školstvo, cestovný ruch... Skôr to vidím tak, že ja z tejto krajiny odídem. Chcem zostať v Európe. Je to pre mňa najvyspelejšia časť sveta a v Španielsku si viem predstaviť žiť,“ vyjadril sa  Bruchala.

Ak by sa definitívne rozhodol, že odchádza, zvolil by si Španielsko.

Úvaha

Pán Bruchala, čo sa večne sťahujete zo Slovenska, nebolo by načase pozametať pred vlastným prahom?

Slniečka na slniečku! V Bratislave sa chystá protest. Pozor na ÚPAL
Najbližšie dva protesty v centre Bratislavy v pondelok a utorok (13. 8.) večer môžu obmedziť dopravu v oblasti Námestia SNP. Upozorňuje na to na sociálnej sieti bratislavská mestská polícia. Odporúča občanom zvoliť alternatívne trasy, vodičov... Čítať ďalej
12 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik