Zo zákulisia vojny. Čo hovorí čečenský veliteľ
11 | 08 | 2024 I Milan Laca

"Je tu veľa cudzincov." Veliteľstvo NATO riadi operáciu ukrajinských ozbrojených síl v oblasti Kurska.  

Alaudinov: NATO vedie útok ukrajinských ozbrojených síl na Kurskú oblasť. 
Tvrdenie

Útok ukrajinskej armády na oblasť riadi veliteľstvo NATO. Vyhlásil to zástupca veliteľa Hlavného vojensko-politického riaditeľstva Ozbrojených síl Ruska, veliteľ špeciálnych síl Achmat, generál Apti Alaudinov.

Ruská armáda ničí ukrajinské fabriky
Ruské sily zasiahli ukrajinské podniky obranného a zariadenia energetického priemyslu. Medzi 3. augustom a 9. augustom jednotky ruských ozbrojených síl vykonali 19 skupinových úderov presnými zbraňami a útočnými dronmi. Udierajú Podľa ruského... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Milan Laca

Sú tam cudzinci?

Teraz zo všetkých smerov evidujeme, že je tu veľa Francúzov, veľa Poliakov, teda veľa cudzincov. Samozrejme treba konštatovať, že túto operáciu vedie velenie samotného veliteľstva bloku NATO. To je jednoznačná otázka, pretože samotní Ukrajinci pravdepodobne niečo také sformulovať nedokážu. Ukrajinské ozbrojené sily sa podľa neho stiahli od bieloruských hraníc do oblasti Kurska. Hovorí, že za dva dni zničili veľké množstvo nepriateľského vybavenia, „pravdepodobne sa to nikdy nestalo počas celého konfliktu“, povedal Alaudinov.

Západ schválil útok, tvrdí Západ  

Podľa denníka Politico, západné krajiny, predovšetkým Nemecko a Spojené štáty, schválili útok ukrajinských ozbrojených síl. Napríklad nemecké ministerstvo zahraničných vecí vyhlásilo, že Ukrajina má právo na ochranu, ktorá sa „neobmedzuje len na jej vlastné územie“. V článku sa tiež píše, že Berlín nedal Ukrajine „červenú“ v súvislosti s útokom na Kurskú oblasť. Spojené štáty sa rozhodli nerobiť rozruch z toho, čo sa stalo.

Alaudinov predpovedá 

Generál priznal, že v nedávnych udalostiach niektorí prestali veriť v Rusko. Vo svojom telegramovom kanáli ubezpečil, že musí nastať udalosť, ktorá umožní ruskej armáde vyhrať. „Pamätám si riadky... tieto riadky hovoria, že prídu veľmi ťažké časy, ... väčšina ľudí, ktorí veria v Rusko, dokonca aj tí začnú pochybovať, že Rusko môže vyhrať. Všemohúci nám pošle dôvod, prečo Rusko vyhrá bitku“, povedal Alaudinov.

Alaudinov a Kadyrov Zdroj: www.osnmedia.ru/

Obvinil generálov 

Alaudinov tiež hovoril o chybe vysokých úradníkov z ministerstva obrany.  Povedal  svoj názor na situáciu v pohraničných oblastiach Kurského regiónu. Tvrdí, že niektorí vysokí predstavitelia ruského ministerstva obrany "klamali a v konečnom dôsledku oklamali sami seba". Poznamenal, že pôsobenie armády kyjevského režimu v regióne získava podporu a vedenie západných štruktúr a do bojovej zóny prichádzajú zahraniční žoldnieri. Poukázal aj na úlohu zahraničných síl pri plánovaní operácie a na konanie niektorých vedúcich predstaviteľov Ministerstva obrany, ktorí oklamali samých seba.

Moskva vyslala šokujúcu správu: V susedstve Maďarska sa chystá prevrat
"Každý, kto sníva o tom, že niečo dosiahne násilím, zlyháva," povedal Aleksandar Vučić. Moskva varovala Belehrad pred prípravami na masové nepokoje, ktoré iniciovali predstavitelia západných krajín, povedal novinárom srbský prezident Aleksandar... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik