VYDESENÝ PARÍŽ, EIFFELOVA VEŽA EVAKUOVANÁ!
11 | 08 | 2024 I Bari Zajačková
Parížska olympiáda sa blíži k veľkolepému záveru, no tesne pred finálnym ceremoniálom došlo k nečakanému incidentu, ktorý otriasol celým mestom. Eiffelova veža, ikonický symbol francúzskej metropoly, musela byť narýchlo evakuovaná kvôli odvážnemu lezcovi, ktorý sa rozhodol zdolať jej oceľovú konštrukciu.
Adrenalínový výstup nad olympijskými kruhmi

"Bolo to ako scéna z akčného filmu," opísal situáciu jeden z očitých svedkov na sociálnej sieti X. "Muž bez trička sa šplhal po veži ako pavúk, úplne ignorujúc nebezpečenstvo." Lezec bol spozorovaný nad prvou vyhliadkovou plošinou, priamo nad olympijskými kruhmi, ktoré zdobili vežu počas hier.

Parížska polícia okamžite reagovala na túto neočakávanú situáciu. "Bezpečnosť návštevníkov a obyvateľov Paríža je našou najvyššou prioritou," uviedol hovorca polície. "Evakuácia bola nevyhnutným krokom na zabezpečenie ochrany všetkých prítomných."

Olympijský sen vs. bezpečnostná nočná mora

Tento incident vrhol tieň na záverečné hodiny olympiády, ktorá bola doteraz považovaná za mimoriadne úspešnú. "Je to smutné, že niekto takto naruší atmosféru hier," komentoval situáciu jeden z olympijských organizátorov. "Napriek tomu sme presvedčení, že záverečný ceremoniál bude nezabudnuteľným zážitkom pre všetkých."

Čo bude s Eiffelovou vežou?

Hoci Eiffelova veža zohrala kľúčovú úlohu pri otváracom ceremoniáli, jej účasť na záverečnom programe nebola plánovaná. "Záverečný ceremoniál sa odohrá na Stade de France, takže tento incident by nemal ovplyvniť jeho priebeh," ubezpečil hovorca organizačného výboru.

Napriek dramatickým momentom sa Paríž pripravuje na veľkolepé finále olympiády. 

Svet reaguje na triumf Iman Khalif! Zrada, hanba vám...
"Prečo by ste platili peniaze za to, aby ste sledovali, ako Alžírčan bije Európanky na olympijských hrách, keď sa môžete prechádzať po Paríži a vidieť to zadarmo?" Svet reaguje na triumf alžírskej boxerky Iman Khalif, ktorá na letných olympijských... Čítať ďalej
11 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik