Séria vlámaní, ostré varovanie a obyvatelia v strehu! TU SI DÁVAJTE POZOR!
11 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Obyvatelia obce Ivanka pri Dunaji zažívajú v posledných dňoch nepríjemné chvíle. Podľa informácií portálu Regióny.sk, séria vlámaní do rodinných domov vyvolala medzi miestnymi paniku a strach o svoj majetok.

Nočná mora sa začala

Prvý incident sa odohral počas víkendu 20.-21. júla. Neznámi páchatelia sa vlámali do rodinného domu a ukradli elektroniku v hodnote 8000 eur. Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Jana Šimunková potvrdila: "Polícia začala trestné stíhanie vo veci trestného činu porušovania domovej slobody v súbehu s trestným činom krádeže."

Svedectvo obetí: "Boli to profesionáli"

Poškodení majitelia domu opísali svoj šok: "Kamerové systémy odhalili, že sa prechádzali po uliciach deň vopred v podvečerných hodinách. Pravdepodobne išlo o Slovákov, aj keď podľa policajtov majú v súčasnosti na muške aj gruzínske a arménske gangy, ktoré sa na takéto vykrádačky zameriavajú. Hlavne počas letnej sezóny."

Zlodeji udreli znova

Iba o pár dní neskôr, 30. júla, došlo k ďalšiemu vlámaniu. Tento raz sa zlodeji dostali do domu cez vetracie okienko. Polícia opäť potvrdila vyšetrovanie: "Vyšetrovateľ začal v tomto prípade trestné stíhanie vo veci prečinu krádeže v súbehu s trestným činom porušovania domovej slobody," uviedla hovorkyňa polície.

Obyvatelia v strehu

Situácia v obci je napätá. Miestni obyvatelia zdieľajú varovania na sociálnych sieťach a vyzývajú susedov k ostražitosti. "Sme schopní aj lokalizovať miesto, kde sa ukradnutý tablet nachádza, ale podľa polície je to bytový dom, kde bude ťažké presne zistiť konkrétny byt," dodali frustrovaní majitelia vykradnutého domu.

Polícia koná, obyvatelia čakajú na výsledky

Zatiaľ čo polícia intenzívne vyšetruje oba prípady, obyvatelia Ivanky pri Dunaji žijú v neistote. 

Hrôzostrašný nález v Dunaji! Polícia koná
Polícia vyšetruje nález tela mŕtveho muža v rieke Dunaj. Oznámenie o jeho náleze prijala v nedeľu v ranných hodinách. TASR o tom informovala hovorkyňa bratislavskej krajskej polície Silvia Šimková. "Dnes ráno v čase o 07.54 h sme na linke 158... Čítať ďalej
11 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová/TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik