Generál Viktorín má odkaz pre hordu "krikľúňov" z PS
11 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

Generál Jozef Viktorín (Republika) na sociálnej sieti zverejnil svoj názor na aktuálne politické dianie, ktoré na Slovensku funguje v plnom nasadení aj napriek letnej, uhorkovej sezóne. Reaguje na postoj strany PS, ktorej členovia nesúhlasia a konaním ministerky kultúry Šimkovičovej (SNS) a ministra spravodlivosti Suska (SMER - SD).

Dva protesty proti ministerke Martine Šimkovičovej, ktoré budú v pondelok a utorok (12.-13.augusta), vznikali paralelne a organizátori o sebe nevedeli. Prvý organizuje platforma Otvorená kultúra a vystúpiť na ňom môžu aj zástupcovia štátom zriaďovanej kultúry, ktorí musia byť apolitickí. Utorkový protest organizujú PS a SaS a jeho témou bude aj prepustenie Dušana Kováčika z väzenia.

"To čo sa deje v letnom období na vnútropolitickej scéne zo strany opozície je minimálne pozoruhodné, ak by som to nenazval šírením histórie. Horda krikľúňov pod názvom Progresívne Slovensko nesúhlasí s tým, čo robí ministerka kultúry Šimkovičová, alebo minister spravodlivosti Susko," komentuje Viktorín.

Generál Viktorín je presvedčený, že energiu im dodáva Európska komisia, ktorá, kde sa dá, tak na aktuálnu vládu kydá a šikanuje ju.

"Politické úsilie progresívneho nátlakovej skupiny tak dostáva doping. Len tak na okraj: dámy a páni už vieme, že Slovenská história pre vás nič neznamená, že byť hrdým Slovákom a teda patriot vám nehovorí a nič pre vás tiež neznamená obhajovať záujmy Slovenska. Tiež vieme a vidíme, že ste sa dodnes nezmierili s prehrou vo voľbách, že občan SR a jeho potreby sú vám ukradnuté a vlastne vás ani nezaujímajú. Mohol by som samozrejme pokračovať, ale netreba, pretože váš antislovenský postoj je všeobecne známa vec. Avšak to posledné, čím dokazujete, že ste v politike zbytočne a že ste jednoducho politickým omylom, je kritika a organizovanie protestov len kvôli tomu, že spomínaní ministri využili svoje kompetencie a právomoc, ktorú majú určenú zo zákona. Oni ani o milimeter neprekročili, oni ju proste využili - tak, ako ste ju využívali aj vy. Už ste vari na to zabudli?" Pýta sa Viktorín.

A dodáva: "..a vy tu idete drzo kázať, idete cez námestia budovať davy, rozdeľovať spoločnosť a z tribún idete odvolávať zvolených ministrov Vlády SR. Proste idete protestovať. A všimli ste si, že nikto vám v tom nebráni? Nie je to náhodou prejav toho, že stále tu máme demokraciu? Čiže nik ju neokliešťuje, ako s to snažíte perfídne podsúvať v Bruseli."

Viktorín si myslí, že tu proste nejde o spomínaných ministrov, tu ide o to, že neviete akceptovať normálny proces výberu najbližších spolupracovníkov ministra. Ktoréhokoľvek. A Deje sa to podľa neho vždy za každej vlády a každý to chápal a akceptoval. "Dnes ste však totalitného zúžil pojem slobodná len na vlastné videnie sveta a každý, kto sa tomu vymyká je pre vás nedemokratické a fašisti. Môžete sa za tento šialený postoj hanbiť, rovnako tak ako aj za to, že týmto pomýlené postojom denne rozdeľujeme už aj tak krehkú slovenskú spoločnosť," komentuje ďalej.

"Považujem to zradu na tejto krajine a na jej budúcnosti. Pretože takto krivo nastavené pravidlá, ktoré chcete aplikovať sú škodlivé a ničomu a nikomu neprospejú," uvádza Viktorín,

"Takže odporúčam všetkým tým, čo chcú protestovať, skúste sa kriticky zamyslieť a položiť si otázku, o čo tej spomínanej horde ‘DEMOKRATOV’ ide. Skúsim vám pomôcť: jednoznačne im ide o narušenie základov štátu, podkopávanie autority inštitútu volieb, spochybňovanie všetkého čo je len trochu iné, ako si oni (majitelia jedinej pravdy) predstavujú. A to je nebezpečné pre Slovensko a jeho občanov, ale aj pre región a pre celú EU. Áno rozumiete správne: PS sa stáva bezpečnostnou hrozbou pre budúcnosť Slovenska a pre demokraciu v našom politickom systéme," konštatuje v závere príspevku na sociálnej sieti generál Jozef Viktorín.

Zákulisné hry
Americkí generáli prostredníctvom Erdogana tajne presviedčajú Teherán, aby ušetril Izrael. Prečo Ankara vsádza na Kamalu Harrisovú a nie na Donalda Trumpa. Zákulisné hry Po tom, čo turecká rozviedka pôsobila ako sprostredkovateľ v najväčšej... Čítať ďalej
11 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik