DOVOLENKOVÉ FOTKY ZAPLAVUJÚ SIETE! Odborníci varujú! TOTO NEROBTE!
11 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Leto je v plnom prúde a sociálne siete zaplavili fotografie z dovoleniek. Mnohí z nás sa chcú pochváliť exotickými destináciami či rodinnými zážitkami, no experti bijú na poplach. Vaše nevinné zdieľanie môže mať ďalekosiahle následky!

Dovolenka snov sa môže zmeniť na nočnú moru

"Nič, čo pridáte na internet, nie je nikdy úplne súkromné," varuje Národný bezpečnostný úrad (NBÚ). Toto varovanie by malo znieť v ušiach každému, kto sa chystá zdieľať svoje dovolenkové momenty online.

NBÚ pripomína: "Zdieľaním príliš veľa informácií môžete odhaliť osobné detaily, ktoré by mali zostať súkromnými. Myslite na to, že to, čo zverejníte, môže vidieť ktokoľvek."

Vaša poloha môže prilákať zlodejov

Nevinná fotka z pláže môže prezradiť viac, než si myslíte. "V žiadnom prípade nezverejňujte informácie o tom, ako dlho budete mimo domova," radia odborníci. Takéto informácie sú zlatou baňou pre potenciálnych zlodejov.

Vedeli ste? Zamestnávatelia špehujú vaše profily!

Myslíte si, že vaše dovolenkové fotky zaujímajú len vašich priateľov? Omyl! NBÚ odhaľuje: "Zamestnávatelia často kontrolujú online aktivitu uchádzačov o prácu. Myslite na to, aký obraz o sebe vytvárate."

Ako sa chrániť? Experti radia

1. "Dobrou voľbou je audit priateľov na sociálnych sieťach," odporúča NBÚ. Týmto spôsobom sa môžete uistiť, že vaše príspevky vidia len dôveryhodné osoby.

2. "Nepíšte statusy alebo komentáre, keď ste rozrušení či nahnevaní," radí NBÚ. Emóciami nabité príspevky vám môžu v budúcnosti spôsobiť problémy.

3. Pri zdieľaní fotografií detí buďte obzvlášť opatrní. NBÚ varuje: "Vaše príspevky môžu viesť ku šikanovaniu či vydieraniu."

Pamätajte, internet nikdy nezabúda. Než niečo zverejníte, dvakrát si premyslite, či vám to v budúcnosti nemôže uškodiť. Vaša digitálna stopa môže mať ďalekosiahle následky!

Letecký ODPAD: 6 MILIÓNOV TON ročne, z TOHO 20% nedotknuté jedlo
Počas letov sa denne vyprodukujú tony odpadu od jednorazových plastov cez množstvo obalov až po neskonzumované jedlá a nápoje. Letiská a letecké spoločnosti tak čelia veľkej environmentálnej výzve. TASR o tom informovala organizácia zodpovednosti... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik