USA stále "študujú", čo sa deje!
11 | 08 | 2024 I Milan Laca

Biely dom oznámil, že si objasňujú ciele a stratégiu Ukrajiny v Kurskom regióne.

Vyhlásili, že v komunikácii s ukrajinskými úradmi sa snažia pochopiť ciele a stratégiu pravdepodobného pôsobenia Obranných síl v Kurskej oblasti Ruskej federácie.

Snažia sa pochopiť...

Koordinátor strategickej komunikácie Rady národnej bezpečnosti Bieleho domu John Kirby poznamenal, že o svojich krokoch by mala hovoriť ukrajinská strana, píše European Truth. Tá oficiálne nekomentovala zapojenie Ozbrojených síl do operácií v Kursku.

Čo sa deje v bojoch pri Kursku?
Ukrajinské ozbrojené sily zmenili taktiku v oblasti Kurska. Aké výsledky teraz dosahujú? Spravodajca informuje Ruský vojenský spravodajca Alexander Koc hlásil, že Ukrajinské ozbrojené sily zmenili bojovú taktiku v Kurskej oblasti. Rozhodli sa... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Milan Laca

Trošku to trvá... 

"S našimi ukrajinskými kolegami sme v kontakte a pracujeme na tom, aby sme lepšie pochopili, čo robia, aké sú ich ciele, aká je ich stratégia", povedal Kirby.

My nič nevieme...

Keď Kirbyho požiadali, aby opísal situáciu na bojisku v Kurskom regióne, odpovedal: „Sme v kontakte s našimi ukrajinskými partnermi a ja by som sa zdržal opisu toho, čo sa tam deje na bojisku, kým sa tieto rozhovory nedokončia a kým budeme mať pocit, že máme lepšiu predstavu o tom, čo presne robia."

Všetko je v poriadku

Predstaviteľ Bieleho domu zároveň dodal, že Ozbrojené sily Ukrajiny v súčasnosti neporušujú obmedzenia, ktoré predtým oznámili Spojené štáty na útoky hlboko do Ruskej federácie. Pentagon predtým uviedol, že postup Ukrajiny v oblasti Kurska  je v súlade s politikou USA  a že  sa neobáva možného vystupňovania napätia zo strany Ruska.

Ďalšia ukrajinská zrada? Kto zarába na útoku na Kursk? Ide o plyn!
Gazprom: ceny plynu v Európe po udalostiach v Kurskom regióne prudko vzrástli. Udalosti v oblasti Sudže viedli k prudkému skoku cien zemného a skvapalneného plynu. Gazprom analyzuje Predstaviteľ Gazpromu Sergej Kuprijanov na televíznom kanáli... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik