Tiesňová linka 112: Nepretržitá služba v rukách 160 operátorov naprieč Slovenskom
10 | 08 | 2024 I Bari Zajačkový/ TASR

Na linke tiesňového volania 112 pracuje 160 operátorov. Operátori prijímajú volania v ôsmich koordinačných strediskách. Na jednej 12-hodinovej zmene ich pracuje 32. Aktuálne sú neobsadené štyri pozície. Pre TASR to uviedol hovorca Ministerstva vnútra (MV) SR Matej Neumann.
        

Dve neobsadené pozície operátorov sú v Koordinačnom stredisku integrovaného záchranného systému Banská Bystrica a dve v stredisku Košice, ozrejmil Neumann.
        

Výcvik každého nového operátora tiesňovej linky podľa neho zabezpečuje samotné koordinačné stredisko. Základná príprava trvá dva týždne. Nový operátor potom tri mesiace pôsobí pod dohľadom skúsenejších kolegov.
        

"Zároveň musí absolvovať kurz odbornej spôsobilosti na úseku integrovaného záchranného systému, ktorý trvá rovnako dva týždne. Absolvovanie odbornej spôsobilosti so záverečnou odbornou skúškou musí operátor absolvovať do šiestich mesiacov od nástupu do funkcie," doplnil Neumann.
        

Ako hovorca upozornil, operátori tiesňovej linky 112 musia mať aspoň prvý stupeň vysokoškolského vzdelania a ovládať anglický alebo nemecký jazyk na komunikačnej úrovni. Mali by byť takisto komunikačne zdatní a zvládať psychicky náročné situácie.

Hlas ľudu: Miško, prídeme! A budú aj vidly a sekery, aj „Cintula“ bude
Už nás je desaťtisíc! To vieš, že nás bude ešte viac. Budú nás možno milióny, teda... aspoň jeden. Ani sa všetci nepomestíme. Prídeme s vidlami a sekerami. S pesničkou Rež a rúbaj vykročíme v jednom šíku do ulíc. Budeme ich biť až do víťazného... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Mária Škultétyová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik