Letný, vôbec nie pekný pozdrav Zoroslava Kollára (VIDEO)
10 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Právnik Zoroslav Kollár tentokrát pozdravil niekoho, koho z politického života nepoznáme. Ondrej Urban je totiž právnik, ktorého meno veľa ľuďom nič nehovorí napriek tomu, že Kollár ho v jednom zo svojich videí už spomínal. Je to advokát napríklad aj pána Vladimíra Pčolinského (ex-šéfa SIS). Urbanovi sa Kollár venuje s úmyslom dokázať, že všetky ním zverejňované informácie sú verejne dostupné a dokázateľné.  

„Mám rád, keď ma ľudia podceňujú a túto chybu urobil aj pán advokát Urban,“ hovorí Kollár a dopĺňa vetu zo staršieho videa: „A keďže si páni upratovači káuz pod koberec Lipšic Krajniak, všetci Pčolinskí a advokát Urban neboli istí ako by dopadla sťažnosť proti rozhodnutiu vyšetrovateľa, tak radšej sľúbili Simone odmenu, aby sťažnosť nepodala, teda nezdôvodnila. Viac o tom v článku:

Kollárov pozdrav Lipšicovi: ZAMETAŤ KAUZY POD KOBEREC ti je veľmi blízke! (VIDEO)
V sobotu podvečer dostali Slováci od Zoroslava Kollára ďalšiu dávku pravdy. A nie je posledná. Zdá sa, že „Ahoj Danielito“ z Kollárových úst zaznie ešte niekoľko krát. Tentokrát to bude aj o manželoch Tománkovcoch, kauze Čistý deň a tiež Natálii... Čítať ďalej
23 | 03 | 2024 | Eka Balašková

Kollár označil Urbana ako jedného z tých, ktorí pomohli kauzu ututlať. Na zozname registrovaných advokátov na stránke Slovenskej advokátskej komory (SAK) figurujú štyria advokáti s priezviskom Urban, no trafená hus zagágala a ten „správny“ – Ondrej Urban sa prihlásil – predžalobnou výzvou.

„Pán advokát Urban, ktorého som síce neoznačil vo videu nijako inak, iba priezviskom a on sa v tomto videu našiel, sa cíti poškodený, údajne som poškodil jeho dobré meno, česť a občiansku a profesijnú vážnosť. A za to, čo som spáchal chce ospravedlnenie v maximálnom rozsahu,“hovorí Kollár a štipľavo si z advokáta uťahuje dokrútku z filmu o Fantozzim, kde ospravedlňujúci sa ponížene jachce, ako všetko ľutuje a vlastne on si to len potichu myslel. Urban navyše od Kollára ako náhradu nemajetkovej ujmy požaduje 100-tisíc eur.

„Skromný chalanisko však? Pán advokát Urban. Staré čínske príslovie hovorí: Ak sa blázon hrá s ohňom a popáli sa, tak za to nie je zodpovedný ten oheň, ale ten blázon. Takže po prvé. ja som použil označenie advokát Urban a takých je na Slovensku viac, ale viem si predstaviť, že vy ste múdrejší ako ja,“ pokračuje Kollár v duchu hesla „aj pekný je, aj múdry“.

„Po druhé - vo vašom liste tvrdíte, že som napriek tomu, že som vás nemenoval, poškodil vaše dobré meno, česť a občiansku a profesijnú vážnosť. Nuž pán doktor, nemôžem poškodiť niečo, čo neexistuje. Ja rešpektujem prezumpciu neviny a chápem, že novinári pravdu nereprodukujú, ale vytvárajú, ale niektoré fakty sú nesporné,“ upozorňuje Kollár a ako príklad uvádza Urbanovu právnickú kanceláriu, kde sú spoločníci stíhaní pre korupciu a dokonca majú zákaz zastupovania pred európskym súdom pre ľudské práva.

Dušan Kováčik prehovoril! Aj o Lipšicovi (VIDEO)
Minister spravodlivosti Boris Susko na slovenskej politickej scény v stredu, 7. augusta doslova vyvolal búrku. Dovolil si totiž niečo, čo si podľa mnohých dovoliť nemal – využil výnimočný prostriedok, na dovolanie do ukončenia procesu rozhodol o... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

„Ďalej mi napísalo niekoľko vašich klientov, ktorí neboli úplne spokojní s vašimi službami a vy môžete byť vďačný, že som ich presvedčil, aby sa na vás nesťažovali na SAK,“ pripomína Urbanovi jeho hriechy Kollár. A keďže niektoré veci týkajúce sa Vladimíra Pčolinského sa eštevyšetrujú, nebude o nich hovoriť.

„Po tretie, ja si robím domáce úlohy poctivo, takže napriek tomu, že vo vami označenom videu som nepovedal meno Ondrej Urban, tak som zistil, že s kauzou čistý deň predsa len niečo máte. To ako ste sa k tej veci dostali, povie namiesto mňa vaša klientka, ktorej ste aj vy boli klientom,“ naráža Kollár na intímne služby, ktoré dievčina poskytla advokátovi. V dokrútke Simona Jánošková, ktorá hovorí, že Urban prevzal jej zastupovanie po pani Tománkovej. Urban jej navrhol zastupovanie, keďže sa poznali cez poskytovanie intímnych služieb.

„Aby to bolo zrozumiteľné, nie je jasné, či ste si Simonu objednali ako slečnu poskytujúcu sexuálne služby náhodou alebo preto, lebo ste sa s ňou z nejakého dôvodu potrebovali zoznámiť,“ dopĺňa Kollár s tým, že po sexe a užití drog Urban Simone navrhol zastupovanie. Tá mu podpísala splnomocnenie a on od pani Tománkovej prevzal dokumenty a spis Simoninej kauzy. Lenže túto zmenu bolo treba odôvodniť, na čo bol krátky čas. Urban nerovil nič, lehota prepadla a trestné oznámenie bolo zastavené. Tento postup udalostí potvrdzuje aj Simona v dokrútke. Simona preto trvá na to, že bola v prípade výsluchu na generálnej prokuratúre a následnej tlačovke zneužitá. Tým potvrdila aj pravdivosť toho, že všetko bolo vďaka Urbanovi ututlané.

„Nie je mi úplne jasné, či vašou motiváciou bolo iba ušetriť peniaze za služby Simony Jánoškovej a chceli ste s ňou urobiť bártrový obchod - službu za službu, alebo ste mali inú motiváciu. Napríklad by to mohlo byť aj tak, že ste sa s ňou účelovo zoznámili. Využili ste aj služby a zároveň ste vašou nečinnosťou spôsobili zastavenie trestného stíhania. Takže ste, ako sa vraví, možno zabili dve muchy jednou ranou. Skvelý výkon pán doktor,“ ironizuje Kollár a pobáda Urbana podať avizovanú žalobu.

Ak bude predvolaná aj Simona Jánošková, vzbudí to obrovský záujem médií o podrobnosti z Urbanovej pracovne, takže Kollár čaká na ďalší Urbanov krok.

„Všimol som si, že sa vám páči popularita a pozornosť médií. Tak asi začnem zverejňovať všetko zaujímavé, čo sa v súvislosti s vašou osobou objavilo v mojej zázračnej schránke. Jeden deň sa prebudíte a budete túžiť po tom, aby ste boli malý nenápadný Číňan, jeden z jeden a pol miliardy, ktorý žije sám opustený malom domčeku pri svojom ryžovom poli a nikto ho nepozná a budete chcieť radšej zostať anonymný a neznámy,“ uzatvára Kollár, ktorý ani v tomto videu nemôže vynechať svoje presvedčenie, že sudcovia konajúci protizákonne musia biť vyzlečení z talárov.



Ostré vyjadrenie exministra školstva! Naše médiá...
Pred 30-timi rokmi za všetko na Slovensku mohol Mečiar. Posledné roky má vinu za všetko Robert Fico. Je to „údel“ mocných, možno najmocnejších – slabí ich robia vinní za vlastné zlyhania. Aj tento princíp vo svojom statuse vysvetľuje ľavicový... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik