Dušan Kováčik prehovoril! Aj o Lipšicovi (VIDEO)
10 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Minister spravodlivosti Boris Susko na slovenskej politickej scény v stredu, 7. augusta doslova vyvolal búrku. Dovolil si totiž niečo, čo si podľa mnohých dovoliť nemal – využil výnimočný prostriedok, na dovolanie do ukončenia procesu rozhodol o prepustení Dušana Kováčika z väzby. „Des v očiach“ mali hlavne opoziční politici z vlád Matoviča, či Hegera, ktorí Kováčika do tej väzby dostali, no proti tomuto kroku ako voči víťazstvu zla sa ohradil aj Kováčikov nástupca Daniel Lipšic.

A ten zrejme vedel, prečo. Vo väzbe Kováčik strávil viac, ako tri a pol roka. V stredu ho pustili z Dubnice nad Váhom a v Rozhovoroch s Mimi Šramovou prezradil aj to, že Mária Kolíková klame a aký vzťah bol medzi ním a jeho nástupcom. S Danielom Lipšicom si dlho tykali, lenže práve on ho bez mihnutia oka potopil – mal politické ambície, kvôli ktorým je Lipšic schopný urobiť hocičo. Kováčik tvrdí, že za spravodlivosť sa oplatí bojovať, no čas, ktorý mu ušiel, ani jemu, ani jeho rodine už nik nevráti.

Nie sme po lobotónii

„Pani Kolíková zrejme vychádza z toho, že všetci sme absolvovali lobotómiu mozgu. Že všetci sme stratili pamäť, jednoducho klame. Spravila tak aj ona a vtedy nerobil z toho nikto haló,“ hovorí Kováčik na margo toho, ako Mária Kolíková kritizuje jeho prepustenie z väzenia.

Dušan Kováčik po prepustení - "Hlava je stále vo väzení!" (VIDEO)
V rozhovore s Mimi Šramovou sa bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik otvoril ako nikdy predtým. Po prepustení z väzenia poskytol otvorený pohľad do svojho života za mrežami a pocitov po návrate na slobodu, pričom na rovinu hovorí o troch... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Tykali si

„Treba si uvedomiť jedno. Kto ma volil. Veď to bolo KDH. A kto bol v KDH? Tam bol Lipšic. Toto je pre mňa komické. S kým som ja sedával, s kým som bol kamarát? S Lipšicom. Kto ma poprosil, aby som dozoroval Gorilu? Lipšic, ako odchádzajúci minister vnútra. Potom tam vykrikoval a jačal, ako pavián, že ja dozorujem tieto veci. Až sa vám žalúdok dvíha z týchto ľudí,“ konštatuje Kováčik.

Pamätná veta

Keď Kováčik konfrontoval svojho nástupcu, aby mu to, kvôli čomu ho mediálne napádal povedal osobne, Lipšic vraj len povedal: „Ja musím zbierať politické body.“ Kováčik neskôr pochpil, že pre tie „politické body urobí čokoľvek.

„Lipšic je, bol a bude politik. Nikdy v živote nie prokurátor,“ dopĺňa Kováčik s tým, že Daniel Lipšic nemá čo robiť na prokuratúre.

Príliš dlhé čakanie na spravodlivosť

Kováčik je hlboko presvedčený, že za svoju pravdu má zmysel bojovať, pretože spravodlivosť napokon aj tak príde. Lenže...

„Spravodlivosť, ktorá  príde neskoro, je veľmi trpká. Kto vám vráti ten čas strávený tam? Nikto,“ hovorí Kováčik , ktorý síce priznáva, že sú v tom aj peniaze, no o tie v takomto prípade nejde.

„Je tam zdravie, sú tam odrastené vnúčence, jedno s druhým. Nikto vám to nevráti,“ uzatvára Kováčik.

Lipšic sa obhajuje: Taraba (nie len) KLAME!
Dočasné prepustenie bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia spustilo lavínu reakcií. Okrem iných reagoval aj Kováčikov nástupca Daniel Lipšic, ktorého reakcia neušla ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik