Dr. Bukovský: Raritní ľudia sú zneužívaní na vyvolanie konfliktu (VIDEO)
12 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Doktor Igor Bukovský nie je endokrinológ, ani expert na vývojovú biológiu, ale rozumie fyziológii ľudského tela. A presne to je jeden z pohľadov, na ktoré sa pri držiteľovi(ke) zlatej medaily v ženskom boxe do 66 kg neberie ohľad. Roky prenasledovaný Bukovský tak skúsi vysvetliť problém, ktorý majú reprezentanti/ky z Alžírska a Taiwanu.

Vrcholový športovec

O Bukovskom málokto vie, že je bývalým vrcholovým športovcom – v r. 1984 bol ako plavec zaradený do širšieho olympijského výberu. Práve v plávaní sa stal tento problém vypuklým už dávnejšie, pri transrodových mužoch. Taký po puberte vstúpil do ženského oddielu a medzi ženami víťazil. „Neúspešní plavci sú zrazu najlepšími plavkyňami,“konštatuje Bukovský v Teraz takto s Ankou Žitnou.

Olympijská dráma: Z hymny VÝSMECH, zo skoku FIASKO!
Letné olympijské hry v Paríži sa v mnohom zapíšu do dejín veľmi negatívne. Či už čistotou športovísk, kvalitou ubytovania, výdatnosťou stravy. To je „maslo na hlave“ organizačného tímu. Lenže ho majú aj „neukáznení“ diváci a ich nevhodné správanie... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Toto je však iný prípad

Bukovský vysvetľuje, že situácia s trans mužmi či ženami je o tom, že mnohé štáty umožňujú v papieroch si uvádzať pohlavie podľa subjektívnych pocitov.

„A potom sú tu situácie veľmi komplikované, medicínsky, biologicky extrémne raritné a z toho sa zase robí obrovská téma,“ myslí si lekár s tým, že je to veľmi zložitá téma. Genetický muž so ženskými vonkajšími pohlavnými orgánmi navyše vo svojich útrobách môže mať skryté mužské pohlavné orgány.

Spoločenský konflikt ako cieľ

„To sú extrémne zriedkavé situácie, ktoré kedysi zneužívali zlí ľudia na zárobok a takýchto ľudí ukazovali v cirkuse, alebo na púťach. Dnes nejakí iní ľudia zneužívajú takéto ľudské bytosti na nejaký iný účel. To je podľa mňa skutočný zámer, lebo hádka v spoločnosti o tom, či môže boxovať, či nemôže boxovať, môže trvať donekonečna,“ hovorí lekár s tým, že ani športoví funkcionári z boxerskej asociácie a olympijského výboru sa nevedia medzi sebou dohodnúť, ako to vlastne je.

Bukovský práve preto žiada divákov, aby nepodliehali týmto snahám o vyvolanie konfliktu. Ak chceme akceptovať súťaženie možov so ženami, potom skutočne môžeme zlúčiť mužský so ženským športom. Lenže toto je fakt tak zriedkavý problém, ktorý chce seriózne riešenie. Tým však nie je šikana toho, kto nesúhlasí s tými, ktorí hovoria pravdu.

Uznávaný lekár prehovoril o "boxerke" s mužskými chromozómami!
Kontroverzný prípad alžírskej boxerky Imane Khelif opäť rozvíril búrlivé diskusie o účasti transgender športovcov na súťažiach. Renomovaný neurológ Martin Jan Stránský sa k téme vyjadril jasne a nekompromisne. Genetika neklame "Pokiaľ ide o... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Podstatne viac testosterónu

Bukovský tiež vysvetľuje, že muži majú vďaka oveľa vyššej hladine testosterónu celkom inak vyvinutú muskulatúru. Horná časť tela muža má v priemere o 75 percent viac svalovej hmoty a o 90 percent väčšiu silu, ako ženy. Možno aj to vysvetľuje, že Imane Khelif si vyboxoval/a zlatú medajlu v ženskej kategórii.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik