"Ani politička, ani speváčka!" Demokrati, načo vám je Nvotová? (VIDEO)
10 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Dorota Nvotová (Demokrati) v snahe zosmiešniť a uraziť ministerku kultúry Martinu Šimkovičovú (nom. SNS) akurát tak ukázala, že ako nie je dobrou političkou, ani spev jej veľmi nejde. V piatok nad ránom na Facebooku ešte zháňala parochňu podobnú účesu ministerky, aby počas dňa stihla popri nahraní piesne zhejtovať nového riaditeľa Slovenskej národnej galérie.

Nvotová stíha obhospodárovať aj sociálne siete, aj robiť politiku, aj tvoriť. Maká, lebo veď maká aj Šimkovičová, ktorej Nvotová nahrala čudnú „pieseň“, ktorú nazvala S láskou Martine. Umelkyňa je neúnavnou kritičkou Šimkovičovej, aj všetkých jej nominantov a tentokrát si kopla do nového riaditeľa SNG, ktorému vyčíta, že nerozumie umeniu, ale financiám a manažmentu.

Musí makať

„Nemáte niekto požičať na pár hodín parochňu farby a strihu ako má vlasy naša pani ministerka? zložila som pre ňu dnes pesničku a chcela by som natočiť videoklip. Súrne. Ona maká o sto šesť, tak musím aj ja!,“ požiadala v statuse svojich fanúšikov v piatok po polnoci Nvotová. A čo vyprodukovala? Svoju pieseň nazvala S láskou Martine.

Šimkovičová vs. Adamik Hrycová: "Garážový výpredaj" alebo "huba ako r*ť"? (FOTO+VIDEO)
V uplynulom týždni bola okrem riaditeľa SND odvolaná aj riaditeľka Slovenskej národnej galérie (SNG) Alexandra Kusá. Počas jej pôsobenia vo funkcii síce galéria prešla rekonštrukciou, no ministerka kultúry trvá na svojom, že slovenské umenie v... Čítať ďalej
10 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Dorotka si rada kopne

Počas piatka si Nvotová podala aj nového riaditeľa Slovenskej národnej galérie (SNG), čím sa pridala napríklad k Wande Adamik Hrycovej a pár ďalším umelcom. Šimkovičová si totiž dovolila odvolať Alexandru Kusú a na jej miesto menovala manažéra a ekonóma Antona Bittnera. Ten sa kdesi interne vyjadril, že umeniu veľmi nerozumie, no jeho úlohou je ozdraviť financie SNG, ktoré sú podľa neho nesprávne nastavené.

„Ako by sa len mohol rozumieť obrazom, keď sa ministerka, ktorá ho nominovala, nerozumie kultúre. Podobne ako sa jej kolega Taraba nerozumie životnému prostrediu. Vlastne sa tu nikto nerozumie ničomu. Asi len my, voliči, normálne študujeme, pracujeme a robíme profesie na ktoré sme sa pripravovali od mladého veku či od detstva,“píše Nvotová na sociálnej sieti.

Asi jej celkom nedošlo, že riaditeľ má inštitúciu hlavne manažovať, na veci okolo umenia má množstvo podriadených, ktorí umeniu rozumejú, no nemusia byť zbehlí v ekonomickej oblasti.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik