Žilinská nemocnica investovala 400 tisíc eur do modernizácie operačných sál
09 | 08 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Na operačných sálach oddelení Fakultnej nemocnice s poliklinikou (FNsP) v Žiline pribudlo moderné prístrojové vybavenie za takmer 400.000 eur. Elektrokoagulačné jednotky a motorové vŕtacie systémy pomôžu zdravotníkom poskytnúť kvalitnejšiu a efektívnejšiu operačnú starostlivosť. TASR o tom informovala hovorkyňa nemocnice Zuzana Fialová.
        

Nemocnica nakúpila prístrojové vybavenie vďaka kapitálovým výdavkom určeným na skvalitnenie a zefektívnenie operačnej zdravotnej starostlivosti. "Nové prístroje získali oddelenia pediatrickej ortopédie, ortopédie, chirurgie, úrazovej chirurgie, neurochirurgie, urológie, otorinolaryngológie a gastroenterologické centrum," uviedla Fialová.
        

Elektrokoagulačné jednotky využívajú elektrický prúd na cielenú deštrukciu tkaniva a sú určené na chirurgické zákroky. Motorové vŕtacie systémy sú určené na ošetrenie kostí, hlavy či chrbtice. "Napriek tomu, že ide o nevyhnutnú výbavu v rámci poskytovanej zdravotnej starostlivosti, zastarané prístrojové vybavenie bolo potrebné na vybraných oddeleniach vymeniť za nové. Nákup modernej techniky vnímame ako dôležitú a nevyhnutnú investíciu, ktorá jednotlivým pracoviskám významne skvalitní a zefektívni pracovnú činnosť," poznamenal riaditeľ FNsP Žilina Juraj Kacian.
        

Doplnil, že benefitmi nových prístrojov sú spoľahlivosť a variabilita, pričom ich potenciál je možné využiť od malých až po náročné operačné výkony. Nové elektrokoagulačné jednotky majú v sebe, navyše, zakomponovanú sofistikovanú výbavu, ktorá pri operáciách výrazne minimalizuje poškodenia tkaniva a krvné straty.

Cyklistický raj v Tatrách: 35 km obnovených trás láka na dobrodružstvo
Pod Tatrami počas leta obnovili značenie na takmer 35 kilometroch cyklistických trás. Riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska Martin Janoško informoval, že spolu s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR)... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik