Cyklistický raj v Tatrách: 35 km obnovených trás láka na dobrodružstvo
09 | 08 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Pod Tatrami počas leta obnovili značenie na takmer 35 kilometroch cyklistických trás. Riaditeľ Krajskej organizácie cestovného ruchu (KOCR) Severovýchod Slovenska Martin Janoško informoval, že spolu s Oblastnou organizáciou cestovného ruchu (OOCR) Región Vysoké Tatry zabezpečili obnovu cykloznačenia na Podtatranskej cyklomagistrále v úseku Tatranská Lomnica - Tatranská Kotlina - Lysá Poľana.
        

Do nového návštevného poriadku Tatranského národného parku sa totiž dostali aj nové miesta vyhradené pre jazdu na bicykli. Patrí k nim trasa vedúca lesnou cestou z Podspádov na Lysú Poľanu, ako aj cesta Bielovodskou dolinou. Obnovu značenia na trase Tatranská Kotlina - Lysá Poľana v dĺžke 26 kilometrov zabezpečila KOCR zo zdrojov členského príspevku Prešovského samosprávneho kraja. Značenie na trase Tatranská Lomnica - Tatranská Kotlina v dĺžke 8,7 kilometra realizovala OOCR s finančnou podporou Ministerstva cestovného ruchu a športu SR.
        

"Cykloturistika vo Vysokých Tatrách je veľmi populárnou aktivitou. Kvalitné cykloznačenie je základom pre rozvoj cestovného ruchu, keďže návštevníci vyhľadávajú lokality s doplnkovou infraštruktúrou, ako sú požičovne bicyklov, e-bikov či nabíjačiek. Vysoký dopyt je už aj po tzv. 'cyklofriendly' hoteloch, ktoré majú ostatný servis pre cykloturistov. Rozširovanie cyklotrás a kvalitnú údržbu tých existujúcich v regióne vítame," skonštatovala výkonná riaditeľka OOCR Región Vysoké Tatry Lucia Blašková.
        

KOCR je podľa Janoška jeden z najväčších aktérov, ktorý sa dlhodobo podieľa na obnove cykloturistického značenia v kraji. V tomto roku investuje do obnovy cykloznačenia 27.000 eur. "Kvalitné značenie je určite motiváciou pre mnohých návštevníkov, ktorí región navštívia, radi sa doň vrátia a budú jeho návštevu odporúčať aj ďalej," zdôvodnil Janoško.
        

KOCR zabezpečuje obnovu a doplnenie značenia dohromady na viac ako 300 kilometroch cyklotrás - na medzinárodnej trase EuroVelo 11 v dĺžke 97,3 kilometra a na medzinárodnej trase Aquavelo v dĺžke viac ako 50 kilometrov. Na značení pracujú aj v okolí Starej Ľubovne a na Zamagurí, kde dôjde k obnove na trasách na hrebeni Spišskej Magury, okruhu nad Jezerskom aj v okolí Ždiaru. Obnovu značenia a pravidelnú údržbu si vyžaduje aj sieť "singletrailov" Cyklostopy pri Starej Ľubovni v celkovej dĺžke 12,5 kilometra. "Ide o obľúbenú atrakciu, ktorá láka návštevníkov zo Slovenska aj zahraničia," uzavrel Janoško.

Mečiar OTVORENE ako NIKDY: O prehre Ukrajiny, nebezpečných médiách a hrozbe LGBTI (VIDEO)
Bývalý trojnásobný premiér, známy svojou zdržanlivosťou voči médiám, tentoraz neváhal otvoriť tie najhorúcejšie témy a poskytol českému novinárovi Lubošovi Xaverovi Veselému exkluzívny rozhovor. Kľúčová postava rozdelenia Československa v ňom... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik