Ruská armáda ničí ukrajinské fabriky
10 | 08 | 2024 I Milan Laca

Ruské sily zasiahli ukrajinské podniky obranného a zariadenia energetického priemyslu.

 

Medzi 3. augustom a 9. augustom jednotky ruských ozbrojených síl vykonali 19 skupinových úderov presnými zbraňami a útočnými dronmi.

Udierajú

Podľa ruského ministerstva obrany boli v dôsledku toho zasiahnuté podniky ukrajinského obranného priemyslu a súvisiace zariadenia energetického priemyslu, ako aj infraštruktúra letísk, systémy protivzdušnej obrany, montážne dielne a skladovacie priestory pre útočné drony.

Rusko sa pri Kursku bráni najťažšou technikou (VIDEO)
Moskva nasadila proti útočiacim ukrajinským vojskám najťažšiu techniku. Ruské bombardéry zasiahli ukrajinské ozbrojené sily v Kurskej oblasti. Zasiahli aj ťažké obrnené vozidlá. Čo hlásia? Ministerstvo obrany oznámilo, že jeho armáda naďalej... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Milan Laca

... a ďalšie

Okrem toho boli zničené palivové základne, sklady zbraní a munície, oblasti koncentrácie záloh ukrajinských ozbrojených síl, miesta dočasného rozmiestnenia jednotiek nacionalistických formácií a zahraničných žoldnierov. Operačno-taktické letectvo, bezpilotné prostriedky, raketové sily a delostrelecké skupiny Ozbrojených síl Ruska zničili dve stíhačky MiG-29 ukrajinských vzdušných síl, 3 bojové vozidlá Vampire českej výroby, 2 odpaľovacie zariadenia protilietadlového raketového systému S-125 , ako aj 3 radarové stanice, vrátane AN/MPQ-65 a 2 P-18 vyrobených v USA.

Čo predpovedajú

Získanie úplnej kontroly nad celým územím Donbasu ruskými ozbrojenými silami bude pre Ukrajinu osudné, pretože bude mať obrovský vplyv na priebeh budúceho dialógu o mieri. Napísal Nicholas Freund v nemeckých novinách Süddeutsche Zeitung.  

Strategický význam

Strategický význam Donbasu podľa neho nemožno podceňovať, keďže obsadenie tohto územia je jedným z cieľov , ktoré vyhlásil Kremeľ, píše autor. „Ruskej armáde sa darí postupovať v strategicky dôležitých mestách. Ukrajinské ozbrojené sily zároveň čelia množstvu vážnych problémov - nedostatočnému počtu vojakov a munície“, píše Süddeutsche Zeitung.

Varšava chystá silnú obranu pred Ruskom
Poľský revolučný projekt na ochranu pred Ruskom. Minister vnútra Siemoniak: Poľsko posilní hranice kvôli vojne na Ukrajine. Čo chystá minister Poľsko plánuje posilniť východnú hranicu kvôli ruskej operácii na Ukrajine. Vyhlásil minister vnútra... Čítať ďalej
08 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik