Minister Eštok: TOTO musí skončiť, polícia NESMIE byť nástrojom POMSTY (VIDEO)
09 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Od roku 2020 slúžila NAKA primárne ako nástroj politickej pomsty pre Lipšica, Matoviča, Hegera a Ódora, pripomína minister vnútra Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD). Avizuje, že reorganizácia tohto útvaru, ktorú policajný prezident predstaví už čoskoro, prinesie efektivitu do boja proti trestnej činnosti. Bez rozdielu, či je páchateľ bežný človek, papaláš alebo politik z radov koalície či opozície. NAKA bola to, o čom hovoril minister vnútra v relácii Téma.

„Nemyslím si, že to bola funkčná agentúra, pretože presne v rokoch 2020 až 23 za vlády Igora Matoviča, Eduarda Hegera a pána Ódora sa táto národná kriminálna agentúra stala nástrojom pomsty spolu so špeciálnou prokuratúrou,“ hovorí minister, pričom samozrejme nehovorí o komplet celej NAKA,  no o tom, že tam takíto ľudia fungovali dnes už existujú aj dôkazy v podobe vznesených obvinení konkrétnym ľuďom, ktorí to celé manipulovali.

ŠKANDÁL V RUŽOMBERKU: Šéf pobočky banky okradol klientov o 170-tisíc eur
V Ružomberku sa odohral šokujúci prípad, keď bývalý vedúci pobočky banky okradol svojich klientov o približne 170-tisíc eur. Muž, ktorý trpel závislosťou na hazardných hrách, systematicky prevádzal peniaze z účtov klientov na svoj vlastný... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

„Koniec koncov, dnes je obvinený aj bývalý šéf národnej kriminálnej agentúry. Čiže to bol jeden z tých dôvodov,“ dopĺňa minister.

„Už som to niekoľkokrát ohlasoval, že my musíme urobiť takú reorganizáciu policajného zboru, ktorý je po období vlád ľudí ako je Matovič, Hamran a Mikulec zdecimovaný. Najväčší odchod policajtov bol v rokoch 2020-22 a my dnes potrebujeme sfunkčniť celý policajný zbor,“objasňuje Šutaj Eštok a pripomína, že dnes máme veľa riadiacich funkcionárov, no bežnú kriminalitu nemá kto vyšetrovať.

„Preto dôjde od 1. októbra k prvej fáze reorganizácie, o ktorej som hovoril už minimálne pol roka, bola spracovaná policajným prezídiom na základe štatistík a na základe toho, aby ten boj s organizovaným zločinom, ale aj so štandardnou finančnou kriminalitou, s korupciou, s terorizmom a boj proti drogovej činnosti bol čo najefektívnejší,“ priblížil minister vnútra. Vyjadril sa aj k avizovanej novej štruktúre, ktorú predstaví Ľubomír Solák v najbližších dňoch.

„Prinesie efektivitu do vyšetrovania všetkých trestných činov bez ohľadu na to, či ten potenciálny páchateľ je bežný človek, či to je politik koaličný, opozičný alebo či to je nejaký malý podnikateľ, alebo niekto z veľkopodnikateľov, ktorý na Slovensku sa rozhodol nejakú trestnú činnosť páchať,“ avizuje minister s tým, že jesenná reorganizácia má ambíciu zabezpečiť funkčnosť policajného zboru od boja proti korupcií, trestnej činnosti, ale aj problém s personálnou poddimenzovanosťou v polícii.

Ďakujem, mám sa výborne, reaguje na HOAX o mŕtvici Gombitová
Fanúšikovia slovenskej popovej divy majú hlavy v smútku – Marika Gombitová bola s ischemickou cievnou mozgovou príhodou hospitalizovaná v jednej z bratislavských nemocníc! Lenže aj tu platí – kým sa pravda obuje, klamstvo trikrát Zemeguľu obletí.... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik