Lipšic sa obhajuje: Taraba (nie len) KLAME!
09 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Dočasné prepustenie bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia spustilo lavínu reakcií. Okrem iných reagoval aj Kováčikov nástupca Daniel Lipšic, ktorého reakcia neušla ministrovi životného prostredia Tomášovi Tarabovi (SNS/Život-NS). Lipšic nelenil a ministra obvinil z klamstva. Statusová prestrelka tak pokračuje.

Statusovú „prestrelku“ odštartoval Tomáš Taraba, keď na sociálnej sieti skonštatoval, že velú situáciu okolo bývalého špeciálneho prokurátora vlastne odštartoval Daniel Lipšic a jeho ambícia nastúpiť na Kováčikov post. Lipšic na Tarabu reaguje v zmysle, že v najväčšej advokátskej sieti na svete je úspešný nie vďaka štátnym zákazkám, ako prišiel do kontaktu s Jaroslavom Haščákom a tiež nerozumie, čo proti nemu Taraba má, keďže hlasovania o jeho kandidátke na šéfa ÚŠP sa poslanec Taraba nezúčastnil. 

Neschopný advokát?

Minister sa vo svojom príspevku ostro obul do bývalého špeciálneho prokurátora Daniela Lipšica. Označil ho za "odsúdeného kriminálnika" a spochybnil jeho profesionálne kvality. „Už ako advokát bol Lipšic neschopný až do takej miery, že keď ho nechceli prijať do advokátskej kancelárie Dentons, išiel žobrať u Jaroslava Haščáka či mu to nevie vybaviť," uvádza Taraba. Ten si myslí, že ak na slobode môžu na svoj verdikt čakať čurillovci, nič by v tom nemalo brániť ani Dušanovi Kováčikovi.

Taraba sa obul do Lipšica: Je to "žobrajúci kriminálnik"!
Podľa posledných vyjadrení Tomáša Tarabu stojí na počiatku celej kauzy manipulácií zatknutie bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. "Na začiatku všetkých manipulácii bolo zatknutie Dušana Kováčika. Toho museli odpratať, aby sa na čelo... Čítať ďalej
08 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Naopak, je hviezdou Dentons-u

Na status Tomáša Tarabu „bol upozornený“ Daniel Lipšic ešte v ten deň, ako vyšiel. Ten zase raz nezvykne komentovať vyjadrenia politikov, no Tomáš Taraba o ňom šíri preukázateľné klamstvá, preto musel zareagovať.  V statuse popisuje svoju hviezdnu kariéru v advokátskej kancelárii Dentons .

„Keď som v roku 2016 nastupoval do medzinárodnej advokátskej kancelárie Dentons Jaroslava Haščáka som vôbec nepoznal, ani nikdy a nikde nestretol. Finančná skupina Penta a J. Haščák však na mňa podali pomerne veľa žalôb a trestných oznámení, najmä v súvislosti s mojim pôsobením vo funkcii ministra vnútra, kedy sme začali vyšetrovať kauzu Gorila,“ píše Lipšic na Facebooku.

„Keďže niektoré spoločnosti vo vlastníctve Penty boli v tom čase klientmi advokátskej kancelárie Dentons, bolo z hľadiska zamedzenia konfliktu záujmov potrebné urovnať prebiehajúce spory medzi mnou a Pentou. Za tým účelom zorganizoval partner Dentonsu Peter Kubina v priestoroch advokátskej kancelárie krátke stretnutie s Jaroslavom Haščákom, na ktorom sme predbežne dohodli urovnanie sporov počas môjho pôsobenia vo firme Dentons,“ pokračuje právnik s tým, že do Dentonsu ho prijímal manažment z Prahy a následne ho schvaľoval výbor zložený z niekoľko stovák partnerov z celej Európy, ktoré patria pod najväčšiu advokátsku firmu na svete.

Kontakt s Haščákom

Nezabúda pripomenúť, že on nikdy nemal z verejných zdrojov ani cent a napriek tomu vybudoval na Slovensku mimoriadne úspešný tím. Medzi svoje úspechy radí aj to, že po nájdení Gorily u Kočnera ich právne služby chcel využiť aj Haščák osobne. „Dal nám mimoriadne lukratívnu ponuku a budem rád, ak J. Haščák obsah tejto ponuky zverejní. Asi si myslel, že každý sa dá kúpiť a všetko je len otázkou ceny, keďže dovtedy mal zrejme takú skúsenosť. Reflektujúc PR články o politikovi T. Tarabovi v médiách v spoluvlastníctve J. Haščáka má zrejme podobné myslenie dodnes. Je to smutný obraz jeho mentálneho sveta,“konštatuje Lipšic, ktorý sa rád štylizuje do pozície hrdinu.

O Tomášovi Tarabovi

Lipšic je zrejme prekvapený z Tarabových slov, keďže pred tri a pol rokom (5. februára 2021) sa Tomáš Taraba, ani otec a syn Kuffovci nezúčastnili hlasovania o ňom, ako o špeciálnom prokurátorovi.

„Vo februári 2021 som teda Tomášovi Tarabovi nevadil. Do marca 2021 som nikde nezaregistroval jediné jeho kritické vyjadrenie k mojej osobe (na rozdiel od útokov mnohých iných politikov). Bol ticho. Nenávistné hoaxy začal šíriť až neskôr – potom, ako bolo v dozore ÚŠP vznesené obvinenie jeho blízkemu priateľovi a obchodnému partnerovi Petrovi K. a ďalším jemu blízkym osobám,“ uzatvára Lipšic.

Taraba sa obul do Lipšica: Je to "žobrajúci kriminálnik"!
Podľa posledných vyjadrení Tomáša Tarabu stojí na počiatku celej kauzy manipulácií zatknutie bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. "Na začiatku všetkých manipulácii bolo zatknutie Dušana Kováčika. Toho museli odpratať, aby sa na čelo... Čítať ďalej
08 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik