INTRIGY pokračujú, Šimkovičová odkazuje: Výplatu dostane KAŽDÝ
09 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová (nom. SNS) sa od svojho nástupu po každom zo svojich rozhodnutí musí brániť špinavej, mnohokrát osobnej antikampani, ktorá má jediný cieľ - vyštvať ju z jej postu. Prekáža na nej doslova všetko, od pôsobenia v médiách, cez vzhľad, až po vzdelanie, či prejav.

Tentokrát po odvolaní Mateja Drličku z postu riaditeľa Slovenského národného divadla dotyčný pán nedokáže prehltnúť, že si niekto dovolil "odlepiť ho zo stoličky" a o Šimkovičovej medzi zamestnancami SND šíri nepodložené informácie, ktorých cieľom je vyvolanie strachu z ministerky. Tá aj zamestnancov, aj verejnosť cez sociálnu sieť Telegram ubezpečuje: Všetko je tak, ako má byť.

Odvolaný

Matej Drlička bol odvolaný v utorok, 6. augusta. Keďže bol práceneschopný, informáciu mu priniesli úradníci z ministerstva priamo domov. Drlička ich v Rozhovoroch ZKH nazval "stokilovými gorilami", čo neskôr odvolal, no "v zákulisí" intriguje ďalej.

Šimkovičová a Machala: Odvolanie Drličku nebol BLESK z jasného neba (VIDEO)
Od začiatku tohto týždňa, sa proti ministerstvu kultúry zdvihla ďalšia masívna vlna kritiky. Jej dôvodom je odvolanie Mateja Drličku z postu riaditeľa Slovenského národného divadla a riaditeľky Slovenskej národnej galérie, Alexandry Kusej.... Čítať ďalej
09 | 08 | 2024 | Eka Balašková

Ministerstvo je informované

"Ako som spomínala aj v relácii televízie TA3, my sme v komunikácii s rôznymi súčasnými aj bývalými zamestnancami Slovenského národného divadla. Tí nás aktívne a z vlastnej iniciatívy informujú o veciach, ktoré sa v divadle dejú. Včera (vo štvrtok, pozn. red.) sme dostali informáciu, že Matej Drlička údajne presviedča zamestnancov, že sa do funkcie čoskoro vráti. Vraj budem na jeseň odvolaná a on bude späť. Týmto spôsobom sa asi snaží udržať si „poslušnosť“ voči svojej osobe," konštatuje ministerka Šimkovičová na Telegrame.  

Popri intrigách aj nátlak

"Dnes (v piatok, pozn. red.) sa k nám dostala informácia, že pán Drlička údajne, za pomoci svojich spriaznených ľudí v divadle vo vedúcich pozíciách vyvíja nátlak na zamestnancov, aby sa zúčastnili protestu proti mne. Dokonca sme počuli, vraj sa zamestnancom vyhrážajú, že ak protest nepodporia, nedostanú výplaty. Takéto praktiky, ak k nim naozaj dochádza, sú hrubo za čiarou. 

"Uisťujem zamestnancov divadla, že výplaty dostanú. Dnes som im ich ako zastupujúci štatutár podpisovala," uzavrela ministerka.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik