Slovákov v hoteli vo Viedni zavraždil Čech! Priznal sa!
08 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

V luxusnom viedenskom hoteli sa odohrali dve tragédie, ktoré otriasli slovenskou verejnosťou. V priebehu dvoch týždňov tu prišli o život dvaja Slováci za nejasných okolností, informuje o tom portál Regiony.sk. K vražde dvoch Slovákov sa napokon priznal Čech.

16. júla našli zamestnanci hotela na chodníku pred budovou telo 44-ročného Slováka Petra. Okolnosti jeho smrti sú zahalené rúškom tajomstva. "Údajne mal vyskočiť z okna," uvádza zdroj blízky vyšetrovaniu. Avšak, znepokojujúce detaily naznačujú možnosť násilnej smrti.

"44-ročný Slovák mal mať na hlave viacero rán," prezradil nemenovaný zdroj pre TV JOJ. Polícia zatiaľ mlčí o výsledkoch pitvy a odmieta potvrdiť či vyvrátiť cudzie zavinenie.

"Vzhľadom k tomu, že by mohlo dôjsť k zmareniu alebo sťaženiu vyšetrovania, nebudeme k tomuto vyšetrovaniu poskytovať bližšie informácie," vyjadrila sa stroho Katarína Kuzmová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Trenčíne.

Brutálna vražda Pavla: Priateľ sa zmenil na vraha?

Len týždeň po Petrovej smrti došlo v tom istom hoteli k ďalšej tragédii. 29-ročného Slováka Pavla mal v hotelovej izbe brutálne zavraždiť jeho kamarát z Českej republiky.

"Otrasení budú zrejme aj zamestnanci hotela. Asi pred týždňom našli na chodníku v zadnej časti budovy mŕtvu osobu," informoval rakúsky portál krone.at v deň Pavlovej vraždy, čím potvrdil súvislosť oboch prípadov.

Čech sa priznal k vražde dvoch Slovákov vo viedenskom hoteli

Český občan sa priznal k vražde dvoch slovenských občanov počas júna a júla v jednom z viedenských hotelov, oznámila v stredu tamojšia polícia. Informovala TASR podľa portálu Novinky.cz.

Podozrivý Čech sa najprv priznal k vražde slovenského občana z 24. júla v izbe štvorhviezdičkového hotela vo viedenskom obvode Alsergrund, uviedol portál Dnes24.sk.

Povedal však, že sa cítil byť ohrozený a len sa bránil. Potom sa priznal aj k ďalšej vražde v tom istom hoteli ešte 16. júna. Obeťou bol opäť občan SR.

Telo slovenského občana s vážnymi poraneniami hlavy našiel 24. júla predpoludním v izbe hotela jeho kolega. Prišiel ho hľadať, pretože ráno neprišiel do práce. Privolaný lekár skonštatoval smrť a polícia vtedy uviedla, že 29-ročný muž zomrel cudzím zavinením.

Na základe vyšetrovania polície bol dôvodne podozrivým z vraždy 33-ročný český občan. Na základe medzinárodného zatykača a v spolupráci s českou políciou sa ho podarilo zadržať neďaleko jeho bydliska ešte v ten istý deň. Muža následne previezli do Viedne, kde vyšetrovatelia začali s vypočúvaním.

e vysoko pravdepodobné, že pri vražde zohral dôležitú úlohu alkohol, napísal po incidente rakúsky portál oe24.at. Slovenský občan bol ženatý a mal školopovinného syna. Bol dobitý stoličkou.

V prípade júnovej vraždy svedok spozoroval pád muža z okna na štvrtom poschodí hotela. Polícia klasifikovala jeho smrť ako spornú a prípad vyšetrovala. Český občan sa teraz k činu priznal. Na obeť údajne zaútočil päsťami a vytlačil ju z okna, keď slovenský občan upadol do bezvedomia, píšu Novinky.cz.

Všetci traja muži pracovali na stavbe vo Viedni a ich zamestnávateľ ich ubytoval v spomínanom hoteli. Podľa Gerharda Winklera z viedenskej kriminálnej polície páchateľ tvrdí, že sa ho obe obete pokúsili zabiť a on sa cítil byť ohrozený. „Tvrdí tiež, že obaja Slováci pracovali pre mafiu,“ povedal Winkler.

ŠOKUJÚCA séria úmrtí Slovákov vo Viedni: Dve SMRTI v jednom hoteli!
Vražda, alebo nešťastná náhoda? Polícia mlčí o podrobnostiach V luxusnom viedenskom hoteli sa odohrali dve tragédie, ktoré otriasli slovenskou verejnosťou. V priebehu dvoch týždňov tu prišli o život dvaja Slováci za nejasných okolností, informuje... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik