Viktorín: Politikov, ako Korčok Slovensko NEPOTREBUJE
07 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Ivan Korčok si pripravuje „červený koberec“ do politiky. V opozícii bude o neho „bitka“, keďže prieskumy, ktoré si nechal urobiť hovoria, že strana, do ktorej vstúpi, získa niekoľko cenných percent preferenčných hlasov. Tie si budú prelievať opozičné strany medzi sebou, keďže s preferenciami koaličných strán jeho vstup podľa prieskumov nezamáva. Generál Viktorín (Republika) však hľadí na Korčokov vstup do politiky vo všeobecnosti a nepovažuje ho za nápad, ktorý by pomohol Slovenskej republike.

Neúspešný prezidentský kandidát a diplomat Ivan Korčok nedávno oznámil svoje rozhodnutie – vstúpiť do straníckej politiky. Viktorín na sociálnej sieti pripomenul, ako sa prejavila Korčokova „roduvernosť“. Uvažuje tiež nad tým, či je Korčokov vstup do politiky dobrovoľný, alebo ide o splácanie dlhov. Generál Viktorín si však myslí, že Slovensko potrebuje v politike ľudí, ktorí sa vedia postaviť za Slovákov a nie viesť plané diskusie o zbytočných témach. Potrebujeme skrátka pozitívny patriotizmus. Korčok nič nenecháva na náhodu a nechal si urobiť prieskumy, ktoré z neho robia povestnú drahú nevestu.

Stranícka politika

V diskusií, ktorú na festivale Atmosféra v Hontianskych Nemciach zorganizoval DenníkN Korčok prezradil, že uvažuje nad angažovaním sa v parlamentných voľbách. V riadnom termíne by sa mali konať až v roku 2027

„Urobil som vnútorné rozhodnutie, že z politiky neodídem a v nej zostanem. Do politiky pôjdem z jedného jediného dôvodu: že Slovensko má na viac. Čas aj formu, prosím, nechajte na mňa. Parlamentné voľby – lebo o tie ide a tam sa chcem angažovať – sú o tri roky. Dajte mi, prosím, pre mňa ešte priestor, akou formou to bude,“ povedal bývalý diplomat. Priznal tiež, že rokoval okrem PS, SaS aj s Demokratmi.

NEPOUČITEĽNÝ Korčok: Po prezidentskom fiasku MIERI do parlamentu
Zdá sa, že Ivan Korčok tým, ktorí ho nevolili, ich rozhodnutie skutočne nezabudol a ani tak skoro nemieni zabudnúť. Veď napokon, sám nám to počas volebnej noci, tesne po zverejnení výsledkov, sľúbil. Najnovšie informácie, ktoré priniesol Denník N... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Oddaný diplomat a „roduverný“ politik

„Originálny sluha politikov, Korčok, má ambíciu vstúpiť do politiky. Zaujímavá otočka človeka, ktorý sa dušuje ako je oddaný diplomacii. A to ako sa pasoval do role roduverného Slováka v druhom kole prezidentských volieb, to ani nespomínam,“pripomína Jozef Viktorín s tým, že Korčok bol natoľko „roduverný, že namiesto Slovákov, myslel niekoľkokrát denne na Ukrajinu. Nezabúda ani na Korčokovo „toto vám nezabudnem“, čo svedčí o „necharaktere“ jeho autora.

Chce, alebo musí?

Viktorín dopĺňa, že človek, ktorý jasne ukázal, ako nevie prehrávať, no pritom sa dušuje, že má športového ducha, ide hovoriť, že v politike ide na Slovensku meniť veci k lepšiemu, no doposiaľ mu vždy boli bližšie záujmy kohokoľvek iného.

„Tlačí sa mi na jazyk zásadná otázka: chce alebo musí ísť do politiky? Prikláňam sa k variantu dva – a to, že musí! Investície vložené do jeho osoby presnejšie do jeho kampane sa predsa musia vrátiť. Rôzne think- thanky, donorské zoskupenia a jednotlivci a iní darcovia sa poskladali na tak drahú volebnú kampaň, že logicky očakávajú ich návratnosť,“ myslí si Viktorín s tým, že cestu na vstup do politiky mu vystielajú médiá, ktoré mu „prorokujú“ úspech.

Na Slovensku je to tak

„Také naše domáce, však? Ešte ani poriadne nebrázdi politické vody a už má podporu. Pripomína mi to výsledok okamžitého prieskumu po tom ako sa vzdal kandidatúry za US prezidenta Biden... Scenár sa opakuje. Nech je tak či onak, v každom prípade politicky úspech Korčoka má ďaleko od reality dnešnej slovenskej politiky. Tá totiž nie je o nič nehovoriacich akademických diskusiách a zbytočných témach. Naopak – je to dennodenná práca s ľuďmi a hlavne pre ľudí. A tento rozmer je Korčokovej duši na míle vzdialený,“konštatuje Viktorín.

KORČOK SA NEVZDÁVA: VLASTNÉ prieskumy a zákulisné dohody! (FOTOGALÉRIA)
Na svoj vstup do straníckej politiky sa neúspešný kandidát reálne pripravuje. Svedčí o tom, že si v prieskumných agentúrach nechal vykonať prieskumy svojich preferencií. Tie mu mali zistiť nálady voličov, aby vedel, do ktorej strany sa mu oplatí... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Pozitívny patriotizmus

„Cesta pre Slovensko v budúcnosti je práca pre národ a pre občanov. Hovorí sa tomu pozitívny patriotizmus. Nikdy nebol v novodobej histórii tak potrebný ako práve dnes. Myslím si totiž, že Slovensko nepotrebuje ďalších Dzurindov, Milošov, Kiskov, Hegerov, Ódorov a ani Čaputové.  To, čo potrebujeme všetci, sú politici, ktorí sú ochotní tvrdo pracovať pre Slovensko a jeho občanov,“uzatvára Viktorín.

Robí si prieskumy

Ivan Korčok nič nenecháva na náhodu. Nechal si vypracovať prieskumy volebných preferencií, v ktorých zisťoval jednak možnosť vývoja, keby vstúpil do politiky, ale v hre je možno aj vlastná politická strana. Tá by podľa agentúry Focus získala zo štartu štrnásť percent. Ak by vstúpil do ktorejkoľvek opozičnej strany, jej by to pomohlo, no ostatným opozičným partnerom by to „vysalo“ niekoľko percent hlasov.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik