Šokujúci OBRAT na Wall Street: Akcie ožívajú po nedávnom KRACHU!
07 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Investori môžu opäť dýchať. Po pondelkovom prepade sa situácia na newyorskej burze dramaticky zmenila a akcie zaznamenávajú nečakaný rast, informuje o tom portál O peniazoch.sk. Čo stojí za týmto prekvapivým obratom?

Nádej zomiera posledná: Fed verí v americkú ekonomiku
Predstavitelia americkej centrálnej banky (Fed) naliali investorom nový optimizmus do žíl. Podľa ich vyjadrení by americká ekonomika nemala smerovať do recesie napriek nepriaznivým údajom z trhu práce.

"Horšie než očakávané údaje z trhu práce automaticky neznamenajú smerovanie ekonomiky do recesie," uviedli zástupcovia Fedu, čím výrazne upokojili rozbúrené vody na finančných trhoch.

Čísla hovoria jasnou rečou: Burza sa opäť zelená

Len 30 minút po otvorení utorkového obchodovania na Wall Street zaznamenal hlavný index Dow Jones Industrial Average rast o 0,7% na 38.979,82 bodu. Širší index S&P 500 si pripísal 0,8% a dosiahol 5226,56 bodu. Technologický Nasdaq Composite nezaostával a vzrástol o 0,4% na 16.268,54 bodu.

Pondelkový prepad: Len zlý sen?

Ešte v pondelok to na trhoch vyzeralo katastrofálne. Indexy S&P 500 a Nasdaq Composite sa prepadli o viac ako 3%. Dôvodom boli alarmujúce údaje z amerického trhu práce - v júli vzniklo podstatne menej pracovných miest, než sa očakávalo, a nezamestnanosť nečakane vzrástla z 4,1% na 4,3%.

Zníženie úrokových sadzieb na obzore?

Investori teraz s napätím očakávajú ďalšie kroky Fedu. Trhy predpokladajú, že americká centrálna banka v septembri zníži úrokové sadzby o 50 bázických bodov. Pravdepodobnosť tohto scenára odhadujú až na 75%.

"Fed bude musieť pristúpiť k redukcii úrokových sadzieb, aby sa vyhol recesii," upozorňujú analytici. Hlavnú úrokovú sadzbu odhadujú ku koncu roka v pásme 4,25% až 4,50%.

Elon MUSK: Kritizuje britského premiéra a predpovedá občiansku VOJNU
Americký podnikateľ Elon Musk vyvolal rozruch svojimi komentármi o pokračujúcich nepokojoch v Británii. Podľa neho je občianska vojna na spadnutie a naznačil, že britský premiér Keir Starmer sa stará len o bezpečnosť moslimských komunít. Premiérova... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik