OPOZÍCIA reaguje na Kováčikovo prepustenie
07 | 08 | 2024 I Eka Balaskova/ TASR

Na sociálnych sieťach je Veronika Remišová (bývalé OĽaNO/Za ľudí) veľmi aktívna a so svojimi fanúšikmi komunikuje výdatnými statusmi plnými jedu na tých, ktorí sa snažia dať do poriadku to, čo tu zostalo po vláde, v ktorej sedela aj ona. Práve na to poukázala aj poslankyňa Zuzana Plevíková (Smer-SSD), ktorá je pobúrená Remišovej aroganciou. Opozičné politické strany kritizujú rozhodnutie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) podať dovolanie a prepustiť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia. 

Kováčik na slobode

V stredu, 7. augusta, novinárka Júlia Mikolášiková na svojom blogu informovala o prepustení Dušana Kováčika, bývalého generálneho prokurátora z väzby. Informácie o jeho prepustení Mikolášikovej potvrdili tri zdroje. Dušan Kováčik bol Najvyšším súdom SR za prijatie úplatku 50-tisíc eur definitívne odsúdený v máji 2022. úplatok mal dostať za "vybavenie" prepustenia Ľubomíra Kudličku. Zadržali ho ešte a obvinili ešte v októbri 2020. Odsúdený bývalý špeciálny prokurátor podal ministrovi spravodlivosti podnet na podanie dovolania (mimoriadneho opravného prostriedku) a návrh na prerušenie trestu, v čom mu minister vyhovel.

Bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika prepustili
Novinárka Júlia Mikolášiková na svojom blogu informovala o prepustení Dušana Kováčika, bývalého generálneho prokurátora z väzby. Informácie o jeho prepustení Mikolášikovej potvrdili tri zdroje. Dušan Kováčik bol Najvyšším súdom SR za prijatie... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Eka Balašková

Odsúdeného Kováčika údajne pustili z väzenia po Suskovom dovolaní. Vláda nebojuje za občanov, bojuje iba za seba a svojich, aj keď sú právoplatne odsúdení za vážne zločiny,“ napísala Remišová chvíľu po tom, ako prebehla médiami informácia o prepustení bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika.

Ešte pred tým však statusom vyzvala na občiansky odpor: „Vývoj v polícií, na prokuratúre a kultúre ukazuje, že koalícia naberá spôsoby totality a je čas začať spoločne hovoriť o veľkom občianskom odpore. Kým nebude neskoro.“

To je absurdné!

Práve na status o občianskom odpore narazila v stredu ráno aj Zuzana Plevíková. Tá by na kolegyňu z parlamentného „kúta hanby“ ani nereagovala. Zarazilo ju však Remišovej burcovanie a výzvy občanov na občianske nepokoje. Pobúrilo ju vyjadrenie, že koalícia naberá spôsoby totality a preto treba hovoriť o veľkom občianskom odpore, kým nebude neskoro.

„To snáď nemyslí vážne! Veronika Remišová a jej hnutie by si mali denne pripomínať, čo napáchali počas svojho pôsobenia. Nebodaj zabudli už na obdobie pandémie? Zatvárali ľudí doma, zatiaľ čo sami veselo cestovali a vysmievali sa občanom. Nútili ľudí stáť v dlhých radoch na testovanie často v mrazivom počasí, len aby si mohli cez kamarátske kšeftíky zarobiť na MOMkách a testoch,“pripomína Remišovej Plevíková.

Tým však nekončí

„Rovnako nezabúdajme ani na ich biznis z prílevu ukrajinských utečencov pre svojich známych, a na cenzúru médií s odlišnými názormi a na zneužívanie moci, aby pozatvárali opozičných politikov. Alebo zatvárali tých, kto im nebol „po chuti“, z ktorých niektorí dokonca prišli vo väzení o život. Teraz sa všetky tieto skutky odhaľujú a štát sa neustále ospravedlňuje a snaží sa odškodniť obete ich hyenizmu. A čo atentát na nášho premiéra pred pár mesiacmi?! Od začiatku svojho pôsobenia len klamali, šírili nenávisť, prilievali olej do ohňa a hanebne zneužili smrť mladých ľudí. A Veronika Remišová si tu dovolí po tom všetkom moralizovať a vyzývať na občiansky odpor? Kto by stál na čele? Igor Matovič? Jozef Pročko? Naozaj sa nikdy nepozreli do zrkadla a neuvedomili si, kam to až doviedli a nemali potrebu si priznať veľký podiel viny a ospravedlniť sa?,“ uvažuje Plevíková.

Výzva Obnov dom mini by sa mala predĺžiť do 6. septembra (VIDEO)
Výzva na rekonštrukciu domov Obnov dom mini by sa mala predĺžiť do 6. septembra. Pôvodne malo prihlasovanie trvať do 30. augusta. Na stredajšej tlačovej konferencii o tom informoval generálny riaditeľ Slovenskej agentúry životného prostredia (SAŽP)... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Bari Zajačková/ TASR

Mlčať je zlato...

„Skutočne by radšej mali poslanci z tohto hnutia poslušne nasledovať svojho predsedu, ktorý mlčí, a ja mu v tom držím palce aj naďalej, pretože to je naozaj vhodnejšie. Vážne a zo srdca si prajem za všetky Slovenky a Slovákov za to, čo každému jednému spôsobili za tie roky, aby sa už nikdy neprekrúžkovali do parlamentu ani nikde inde! A aby sa všetky ich podvody a svinstvá naďalej odhaľovali a niesli za ne plnú zodpovednosť,“ uzatvára Plevíková.

Opozícia kritizuje rozhodnutie Suska podať dovolanie v prípade D. Kováčika

Opozičné politické strany kritizujú rozhodnutie ministra spravodlivosti Borisa Suska (Smer-SD) podať dovolanie a prepustiť bývalého špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika z väzenia. Považujú to za dôkaz, že vláda pomáha zločincom a korupčníkom na Slovensku a že jej záleží len na zabezpečení beztrestnosti pre seba a svojich ľudí.
        

Meno Dušana Kováčika je podľa PS symbolom neschopnosti vo funkcii špeciálneho prokurátora, ako aj zametania veľkých korupčných káuz pod koberec. "Zároveň je aj symbolom, že jeden z najvyššie postavených úradníkov, ktorý bol spájaný alebo je spojený so stranou Smer, bol odsúdený za korupciu, čiže je to aj symbol veľkej korupcie," uviedla poslankyňa parlamentu Zuzana Števulová (PS).
        

Kováčik podľa PS dostal odmenu za to, že úmyselne zatváral oči pred kauzami Smeru. "Premiér Fico takto vyslal signál ľuďom blízkym Smeru, že nech sa deje čokoľvek, vie sa o nich postarať," dodala Števulová.
        

Podpredseda KDH Viliam Karas upozornil, že Suskov krok je zásah výkonnej moci do právoplatného rozhodnutia súdnej moci, ktorý by mal byť robený veľmi rozvážne a zdržanlivo. Nespochybňuje právo ministra podať dovolanie v prospech obvineného, ak na to naozaj existujú dôvody. "O tom, či tie dôvody existujú alebo nie, nakoniec rozhodne nezávislý súd. Očakával by som však, že v tak exponovanom prípade predstúpi pred verejnosť a svoje rozhodnutie zdôvodní," skonštatoval Karas v stanovisku KDH. Bez vysvetlenia sa to podľa neho javí tak, že minister dovolanie podal, aby mal bývalý špeciálny prokurátor aj prerušený výkon trestu.
        

"Dušan Kováčik je stelesnením skorumpovanosti a zlyhania právneho štátu na Slovensku za vlád Smeru," zdôraznil predseda SaS Branislav Gröhling. Vyzýva na protesty v uliciach proti vláde, ktorá podľa neho pomáha len zločincom, mafiánom a korupčníkom.


Premiér chváli Suska: Kováčikovo prepustenie je zákonné a spravodlivé
Premiér Robert Fico si tentokrát vzal na sociálnych sieťach na mušku exministerku spravodlivosti Máriu Kolíkovú a rozhodnutie súčasného ministra Borisa Suska vo veci Dušana Kováčika. Susko koná "spravodlivo a zákonne" Fico vo svojom príspevku... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Bari Zajačková
       

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik