Ozbrojený šialenec terorizoval mesto: Mieril na deti a strieľal na ulici! (VIDEO)
07 | 08 | 2024 I Bari Zajačková
Obyvatelia Čadce prežili chvíle hrôzy, keď sa po meste pohyboval nebezpečný muž so zbraňou

Čadca sa v stredu večer ocitla v obkľúčení. Ulicami sa potuloval ozbrojený muž, ktorý podľa svedkov mieril zbraňou na okoloidúcich, dokonca aj na malé deti, informoval o tom portál Noviny.sk. Obyvatelia prežívali chvíle strachu a zdesenia.

Výstrely v centre mesta

"Bolo počuť výstrely v diaľke. Mám dve malé deti, hneď som volal domov, aby sa schovali," povedal jeden zo svedkov pre portál noviny.sk. Ľudia v panike volali políciu a ukrývali sa vo svojich domovoch.

Masívny zásah polície

Na miesto okamžite dorazili špeciálne policajné jednotky vyzbrojené samopalmi. "Polícia uzavrela prístupové cesty na sídlisko. Ozbrojenci v nepriestrelných vestách prehľadávali celú oblasť," uviedol ďalší svedok.

Podozrivý zadržaný

Po niekoľkohodinovom pátraní sa polícii podarilo podozrivého muža vypátrať a zadržať. Hovorkyňa polície Daniela Kocková potvrdila: "Podozrivá osoba bola obmedzená na osobnej slobode a umiestnená v cele policajného zaistenia."

Je "známa firma"

Miestni obyvatelia identifikovali podozrivého ako 35-ročného Jaroslava. "Je to problémový človek, všetci ho tu poznajú. Keď sa dá, radšej sa mu vyhýbame," prezradil jeden zo susedov.

Polícia pri prehliadke našla zbraň podobnú vzduchovke. Zatiaľ nebolo vznesené žiadne obvinenie, prípad je stále v štádiu vyšetrovania. Obyvatelia Čadce si však po tomto incidente určite vydýchli.

Napadnutie poslanca Ľuptáka: 36-ročný muž čelí dvom prečinom
K napadnutiu poslanca NR SR Pavla Ľuptáka (SNS) došlo 18. júla podvečer v Turčianskych Tepliciach. Podľa žilinskej krajskej policajnej hovorkyne Daniely Kockovej pre TASR by vyšetrovanie tohto činu mala polícia ukončiť v septembri. Policajný... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Eka Balaskova / TASR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik