„Nebezpečne liberálny extrémista.“ Harrisová predstavila svojho viceprezidenta, Trump udrel
08 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová

Prezidentská kandidátka demokratov Kamala Harrisová si v utorok ako viceprezidenta vybrala guvernéra Minnesoty Tima Walza. Trumpovi stúpenci ho ihneď ostro napadli ako „nebezpečne liberálneho extrémistu“ a zároveň varovali, že vízia Walza a Harrisovej pre krajinu je „nočnou morou každého Američana“.

Tim Walz bol v utorok ráno vybraný ako viceprezidentský kandidát Harrisovej.

Šesťdesiatročný Walz je bývalým kongresmanom a už druhé funkčné obdobie zastáva funkciu guvernéra Minnesoty – štátu, ktorý demokrati v prezidentských voľbách po desaťročia spoľahlivo vyhrávali, ale aktuálne sa ho Trumpova kampaň snaží obrátiť smerom k republikánom.  

Trumpova kampaň Walza ihneď skritizovala za jeho liberálnu politiku a názory a označila ho ako „nebezpečne liberálneho extrémistu“. „Nie je žiadnym prekvapením, že liberálka Kamala Harrisová zo San Francisca chce za svojho kandidáta Tima Walza, ktorý sa snaží z Minnesoty urobiť novú Kaliforniu,“ uviedla pre Fox News tlačová hovorkyňa Trumpovej kampane Karoline Leavittová . „Walz síce predstiera, že podporuje Američanov na vidieku, ale keď sú kamery vypnuté, vyhlasuje, že vidiecka Amerika sú len kravy a kamene,“ vyhlásila Leavittová.

„Od navrhovania vlastného programu na zníženie emisií uhlíka cez navrhovanie prísnejších emisných noriem pre autá na benzínový pohon až po prijatie politiky, ktorá umožní odsúdeným zločincom voliť, je Walz posadnutý šírením nebezpečne liberálnej kalifornskej agendy široko ďaleko,“ pokračovala Leavittová.

„Ak Walz nechce povedať voličom pravdu, urobíme to my: rovnako ako Kamala Harrisová je Tim Walz nebezpečne liberálny extrémista a Harrisovej-Walzov kalifornský sen je nočnou morou každého Američana,“ dodala.

Walz v Minnesote za posledné roky presadil rad progresívnych noriem vrátane ochrany práv na potrat, legalizácie marihuany na rekreačné účely a obmedzenia prístupu k zbraniam, aby sa obmedzilo strieľanie. V poslednej dobe si získal pozornosť svojimi výrokmi na adresu Trumpa a republikánskeho senátora JD Vance. „Sú to divní ľudia,“ uviedol okrem iného.

Veľkej kritike čelil Walz napríklad v čase pandémie covidu-19, keď vydal nariadenie, aby ľudia nosili rúška vo vnútri všetkých budov a zriadil horúcu linku, kam mali ľudia nahlasovať obyvateľov, ktorí nariadenie porušovali. Harrisová a Walz majú od utorka začať kampaň v siedmich kľúčových kĺzavých štátoch, prvou zastávkou bude Filadelfia.

ŠOKUJÚCA séria úmrtí Slovákov vo Viedni: Dve SMRTI v jednom hoteli!
Vražda, alebo nešťastná náhoda? Polícia mlčí o podrobnostiach V luxusnom viedenskom hoteli sa odohrali dve tragédie, ktoré otriasli slovenskou verejnosťou. V priebehu dvoch týždňov tu prišli o život dvaja Slováci za nejasných okolností, informuje... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik