Muž v rodinnom dome dobil svoju družku, vo väzbe už čelí obvineniu
07 | 08 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Zo zločinu ublíženia na zdraví v súbehu s prečinom obmedzovania osobnej slobody obvinil policajný vyšetrovateľ 41-ročného muža z Trebišovského okresu. Ten podľa doterajšieho vyšetrovania koncom minulého týždňa po predchádzajúcej slovnej hádke surovo fyzicky napadol svoju družku v jednom z rodinných domov v Trebišovskom okrese. Informovala o tom v stredu košická krajská policajná hovorkyňa Jana Mésarová.
        

Obvinený podľa polície udieral ženu päsťou do hlavy a do rôznych častí tela. Žena pritom vzala nôž s tým, že ak ju neprestane biť, tak sa zabije. "Keď jej chcel obvinený muž nôž z ruky vziať, došlo medzi nimi k hádke, počas ktorej mal obvinený muž poškodenej žene spôsobiť bodné poranenie v oblasti brucha. Po útoku obvinený muž porozbíjal zariadenie izby a poškodenú ženu opäť fyzicky napadol," uviedla hovorkyňa. Aby žena z domu neutiekla, obvinený jej vzal peňaženku, mobilný telefón a kľúče od rodinného domu.
        

Zranená žena počkala, kým muž zaspí a vyhľadala pomoc u susedov, ktorí privolali lekársku záchrannú službu a oznámili skutok na linke 158. Podľa predbežnej lekárskej správy napadnutá žena utrpela zranenia s predpokladanou dobou práceneschopnosti do 42 dní. "Podozrivého muža obmedzili na osobnej slobode policajti obvodného oddelenia Policajného zboru z Kráľovského Chlmca bezprostredne po spáchaní skutku a putoval do policajnej cely," uviedla Mésarová.
        

Obvinenému mužovi, ktorý je stíhaný väzobne, za tieto skutky spáchané na chránenej osobe hrozí po dokázaní viny trest odňatia slobody na päť až 12 rokov. Polícia vzhľadom na citlivosť prípadu neuvádza obec, kde k udalosti došlo.

NÁSILIE PÁCHANÉ NA ŽENÁCH SA TÝKA NÁS VŠETKÝCH

Polícia SR na sociálnej sieti vyzýva: Každému prípadu, ktorý súvisí s domácim násilím, polícia venuje zvýšenú pozornosť. Dôkladne preveruje každé oznámenie aj v prípade, že oznamovateľ ešte pred príchodom policajnej hliadky svoje oznámenie odvolá. Pri preverovaní udalosti kladie osobitný dôraz na to, či obeťami domáceho násilia nie sú aj deti.

Policajný zbor chráni všetkých, preto by poškodení nemali váhať a s dôverou sa mali kedykoľvek obrátiť na políciu. Násilie nemusí oznámiť len obeť, ale ktokoľvek, komu na iných záleží. Buďte všímaví a v prípade akéhokoľvek podozrenia kontaktujte políciu na známom bezplatnom telefónnom čísle 158. Oznámenie môžete urobiť aj anonymne na prokuratúre, súde alebo príslušnom Úrade práce sociálnych vecí a rodiny.

Jeden z najhľadanejších Slovákov je zadržaný na Belize. Rovnaký problém mal aj na Slovensku
Keď zaznie názov ostrovného miništátu Belize, väčšine Slovákov sa v mysli vynorí meno Karol Mello, ktorý sa tam dlhé roky skrýva pred spravodlivosťou. Evidentne nie je sám – v meste Dangrige policajti pri razií našli stovky kíl omamných látok a... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik