Jeden z najhľadanejších Slovákov je zadržaný na Belize. Rovnaký problém mal aj na Slovensku
07 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Keď zaznie názov ostrovného miništátu Belize, väčšine Slovákov sa v mysli vynorí meno Karol Mello, ktorý sa tam dlhé roky skrýva pred spravodlivosťou. Evidentne nie je sám – v meste Dangrige policajti pri razií našli stovky kíl omamných látok a zadržali niekoľko ľudí. Medzi nimi je aj jeden z najhľadanejších Slovákov, informovala tamojšia stránka edition chanel Belize.

Stalo sa tak ešte v utorok, 30. júla. Po osemnástej hodine na ulici Geaorge Price Drive v meste Dangriga na Belize v rámci razie prehľadli policajti tri podozrivé objekty. Okrem Slováka boli zadržané ďalšie tri osoby. Ladislav Lipták, ktorý bol jeden zo štvorice je aj na Slovensku hľadaný práve v súvislosti s drogovou trestnou činnosťou. Na Belize žije aj Karol Mello, na ktorého bol tiež vydaný európsky zatykač.

Razia na Belize

„Počas razie policajti zadržali viac ako 200kg marihuany a 170g kokaínu. Počas zásahu sa podarilo zadržať štyroch ľudí. Traja z nich sú občania Belize a jeden z nich je Slovák. Podľa portálu Edition Chanel Belize ide o 34-ročného Ladislava Liptáka a tiež jeho 26-ročnú priateľku s jej 22-ročným bratom. Na policajnú stanicu je predvedený aj 53-ročný majiteľ domu.

Dôkazov na obvinenie bolo dosť

„Neviem, či splnil kauciu, ale ako som už predtým povedal médiám, začali sme s ním vyšetrovanie. Prihlásili sa svedkovia, poskytli výpovede polícii, čo stačilo na to, aby sme získali dostatok dôkazov na jeho obvinenie, a bol obvinený,“potvrdil policajný komisár Chester Williams.

ŠOKUJÚCA séria úmrtí Slovákov vo Viedni: Dve SMRTI v jednom hoteli!
Vražda, alebo nešťastná náhoda? Polícia mlčí o podrobnostiach V luxusnom viedenskom hoteli sa odohrali dve tragédie, ktoré otriasli slovenskou verejnosťou. V priebehu dvoch týždňov tu prišli o život dvaja Slováci za nejasných okolností, informuje... Čítať ďalej
07 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Jeden z najhľadanejších Slovákov

V súvislosti s policajnou akciou s názvom Veža bol na Liptáka vydaný európsky zatykač. Odvtedy sa Lipták vyhýba spravodlivosti únikom práve do Belize, kde sa roky ukrýva aj Karol Mello. Ten bol za vydieranie zatknutý ešte v r. 1999, no na slobodu ho v r. 2002 dostala nečinnosť súdov. O štyri roky neskôr bol obvinený z objednávky vraždy v Moste pri Bratislave z r. 2004, kedy boli zavraždení družka a dieťa bývalého policajta a podnikateľa Juraja Gálu a jeho syna z predchádzajúceho vzťahu, pripomínajú Topky.

Na Mela bol neskôr vydaný medzinárodný zatykač, v r. 2010 bol zadržaný v Poľsku, ktoré ho vydalo slovenským OČTK. V máji 2011 ho prepustili pre procesné chyby. O rok neskôr bol zadržaný na Belize, žiadosť o jeho vydanie zamietli tamojšie úrady.

Ministerstvo vnútra SR

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik