Z cely na jarmok: Útočník na ministra si odpykal trest za vraždu!
06 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Nedávny incident na jarmoku v Stropkove, kde mladý muž údajne mieril atrapou zbrane na ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka, naberá nový, desivý rozmer. Podľa informácií portálu Tvnoviny.sk vyšlo najavo, že tento mladík má za sebou temnú minulosť, ktorá zahŕňa odsúdenie za zabitie.

Krvavá minulosť odhalená

Podľa informácií, ktoré poskytla hovorkyňa súdov v Prešovskom kraji Ivana Petrufová, bol tento mladík v minulosti odsúdený za brutálny čin: "V uvedenom trestnom konaní bolo vo vzťahu k obvinenému rozhodnuté dňa 27. apríla 2021 trestným rozkazom. Odsúdený uložený nepodmienečný trest odňatia slobody v uvedenej veci vykonal v celom rozsahu k 29. máju 2022."

Šokujúce detaily prípadu

Incident sa odohral v máji 2020 v stropkovskej ubytovni, kde vtedy iba 15-ročný chlapec na smrť dobil 54-ročného muža. Napriek závažnosti činu, rodičia mladíka údajne odmietali synovu vinu.

Trest a liečenie

Za svoj čin si mladík odsedel dva roky v zariadení pre výkon trestu mladistvých. Okrem toho mu súd nariadil aj psychiatrické liečenie ambulantnou formou, čo naznačuje možné psychické problémy.

Nový incident - náhoda alebo varovný signál?

Uplynulý piatok sa tento mladík opäť dostal do centra pozornosti, keď ho na jarmoku v Stropkove spacifikovala ochranka ministra vnútra. Údajne mal s atrapou zbrane mieriť do priestoru, kde sa pohyboval Matúš Šutaj Eštok.

Polícia mlčí, vyšetrovanie pokračuje

Hoci bol mladík po zadržaní a vypočutí prepustený, vyšetrovanie pokračuje. Jana Ligdayová, prešovská krajská policajná hovorkyňa, k prípadu uviedla: "K prípadu v Stropkove nie je možné poskytnúť momentálne bližšie informácie vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie ako aj na aktuálne vykonávané potrebné procesné úkony."

Otázky zostávajú

Tento prípad vyvoláva množstvo otázok. Je možné, že mladík s takou závažnou kriminálnou minulosťou mohol tak ľahko získať prístup k ministrovi? Aké opatrenia boli prijaté po jeho prepustení z väzenia? A najdôležitejšie - hrozí ďalšie nebezpečenstvo?

Šuty strieľa góly: Minister vnútra na futbalovej tour po Slovensku!
Zdá sa, že minister vnútra Matúš Šutaj Eštok sa rozhodol vymeniť kravatu za kopačky! Namiesto nudných tlačoviek sa vydal na poriadnu futbalovú šnúru po východnom Slovensku. Kto by to bol povedal, že cesta za lepším Slovenskom vedie cez... Čítať ďalej
05 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik