Polícia zatiaľ neuviedla bližšie informácie k ďalšej fáze reorganizácie v PZ
07 | 08 | 2024 I Gabriela Fedičová/TASR

Bližšie informácie k pripravovanej ďalšej fáze reorganizácie Policajného zboru (PZ) bude možné uviesť až po uskutočnení všetkých potrebných krokov na jej realizáciu. Pre TASR to uviedol odbor komunikácie a prevencie Prezídia Policajného zboru v reakcii na medializované informácie, že Národná kriminálna agentúra (NAKA) by mala zaniknúť koncom augusta.

Podľa podpredsedu mimoparlamentnej strany Demokrati Juraja Šeligu NAKA nahradí Úrad boja proti organizovanej kriminalite. "Zrušenie NAKA (reorganizácia) znamená, že vyšetrovatelia budú preradení na oddelenia po celom Slovensku, prípady budú znova rozdelené. Nepohodlní vyšetrovatelia budú odvelení na druhý koniec krajiny, aby boli donútení odísť z polície," myslí si.

Líder opozičného Progresívneho Slovenska Michal Šimečka označil zrušenie NAKA za ďalší krok v rozklade právneho štátu v prospech mafie. Ministra vnútra Matúša Šutaja Eštoka (Hlas-SD) sa chce veľmi dôrazne pýtať, ako chce zabezpečiť vyšetrovanie organizovaného zločinu. "Je to zároveň ďalší krok, ktorý môže ohroziť miliardy z plánu obnovy kvôli porušeniu záväzkov Slovenska voči Európskej únii, ako pri novele trestného zákona," dodal.

Minister vnútra už v minulosti zdôvodnil potrebu reorganizácie personálnym podstavom v polícii, množstvom riadiacich pracovníkov, rušením špeciálnej prokuratúry, ale aj potrebou reflektovať na aktuálnu bezpečnostnú situáciu. Potvrdil, že k zmenám by malo prísť na všetkých špecializovaných prezidiálnych útvaroch, vrátane NAKA.

Ministerka Dolinková vyzýva opozíciu! Zdôrazňuje, že LEKÁR BY NEMAL KLAMAŤ
"LEKÁR BY NEMAL KLAMAŤ SVOJIM KOLEGOM ANI PACIENTOM," tvrdí ministerka Zuzana Dolinková (HLAS - SD) a vyzýva opozíciu na čele s poslancom NR SR T. Szalayom, aby prestali šíriť klamstvá a lži, ktoré polarizujú uprostred leta slovenskú... Čítať ďalej
06 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik