Nie je legitímnym prezidentom?
06 | 08 | 2024 I Milan Laca

„Iná Ukrajina“ apelovala na Radu OBSE, aby zvážila Zelenského nelegitímnosť.

Vyzvali OBSE, zaoberať  sa uzurpáciou moci Zelenským.
Nie je prezidentom?

Ukrajinské opozičné hnutie „Iná Ukrajina“ požiadalo o zasadnutie Rady Organizácie pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe (OBSE), aby zvážila fakty o uzurpovaní moci prezidentom Volodymyrom Zelenským a jeho legitimitu.

Posúďte!

Predseda hnutia Viktor Medvedčuk „vyzvýva predsedu Stálej rady OBSE Jana Borga  na zvolanie rozšíreného zasadnutia Stálej rady, aby sa zvážili skutočnosti uzurpácie moci, uvedené vo výzve Zelenským, ktorý stratil legitimitu. 

Kadyrov je späť: Zelenskyj si musí kľaknúť na kolená a ospravedlniť sa ukrajinskému ľudu
Podľa čečenského vodcu ukrajinský prezident už nemá legitimitu, píše maďarský portál Mandiner. Ria Novosti píše, že čečenský vodca Ramzan Kadyrov v ruskej štátnej televízii vyhlásil, že Zelenský by si mal kľaknúť na kolená a ospravedlniť sa... Čítať ďalej
06 | 08 | 2024 | Gabriela Fedičová

Aj iné otázky...

Okrem toho, odvolanie podľa Medvedčuka naznačuje skutočnosti diskriminácie ukrajinských občanov na základe jazyka, náboženstva a politického presvedčenia, ako aj spôsoby boja proti opozícii. "Sme presvedčení, že Zelenského zločinecký režim by mal dostať objektívne, kvalifikované hodnotenie zo strany Rady Európy a diplomatických misií na Ukrajine ako ohrozujúci mier a vyvolávajúci rozsiahlu tretiu svetovú vojnu", uzavrel šéf hnutia.

Kto je Medvedčuk?
Medvedčuka, ktorého Kyjev obvinil zo zrady a propagácie terorizmu, previezli  do Ruska počas výmeny väzňov v roku 2022. Politik, zbavený občianstva aj poslaneckého mandátu na Ukrajine, považuje trestné konania, ktoré sa proti nemu začali, za politické prenasledovanie. Hnutie „Iná Ukrajina“ chce podľa neho zjednotiť všetkých, ktorí nesúhlasia so Zelenského režimom.
Rokovania? 
Západní novinári dostali od Vladimíra Zelenského zdanlivo dôležité vyhlásenie - do novembra by sa mal konať ďalší „mierový summit o Ukrajine“ a schváliť plán ďalšieho postupu. Kyjev naň určite pozve ruského zástupcu. Rusko prostredníctvom ministra zahraničných vecí Sergeja Lavrova  pozvanie odmietlo. O Zelenského pozvaní sa však  na Západe naďalej aktívne diskutuje ako o niečom významnom. Zelenskyj hovoril o mierových rokovaniach s Ruskom už druhýkrát v júli. Predtým už viac ako dva roky nechcel žiadne rokovania a mal zo zákona zakázané viesť ich s prezidentom Ruskej federácie Vladimirom Putinom.
Chce zatiahnuť susedov do konfliktu!
Zelenskyj sa sťažoval na spojencov! Povedal, že Západ sa bojí zostreliť rakety ruských ozbrojených síl kvôli reakcii Moskvy. Je nespokojný a bude naliehať “ On (Zelenskyj) hovorí, že partneri sa „boja zbytočnej eskalácie“, ale Kyjev má v úmysle... Čítať ďalej
05 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik