Hlas ľudu: Korčok ide do sveta
06 | 08 | 2024 I Mária Škultétyová

Slovensko by potrebovalo aspoň troch Korčokov. Veru tak, moji zlatí! Jeden Korčok je málo, keď ho všetci potrebujú. Kam sa má pridať? K Šimlíkovi? K malému šustrovi? Alebo podporí modrého Jara?

Rozprávka je dobrá. Rozprávka by takto poradila. Keď pôjdeš k jednému, ten požerie tých dvoch. To Slovensku nepomôže. Najlepšie by bolo ku všetkým trom.

Ale no, rozprávočka, hamuj! Veď Korčok nie je baran!

Korčoka nemožno naporcovať trom hladošom, čo by ho celého aj s teniskami zožrali. Korčok nie je na mäso, on je na rozum.

Robiť si prieskumy o tom, či ma ľudia chcú, alebo nie, veď to je na pováženie! A čo keď mi vyjde nie? Čo potom? Joj, len to nie! Už nechce zažiť hanbu ako naposledy. Každý hovoril: Ivan, máš to v suchu, ešte aj katolíci ťa podporia! A bola z toho hanba.  Keď on ani sám nevie, komu by nezištne pomohol. Miškovi? Jarovi? Alebo Branimu? Keď pomôže jednému, čo povie druhý, tretí? Dobre on vie, že ho všetci potrebujú, aby sa navzájom nepožrali. Oj, vie on, že Slovensko ho potrebuje, aby ho vyviedol z chaosu ficovlády.

Nevedno prečo, ale pri myšlienke na Fica si spomenul na rozprávky z detstva.

Vyberiem sa do sveta, povedal si. V Kauflande nakúpil buchty, chlebík aj slaninku a všetko zabalil do batôžka. Nezabudol ani na pitný režim a pribalil aj fľašu vody. Alebo vodky? S batôžkom na pleci vydal sa Ivan do sveta. Keď príde na miesto, kde sa tri cesty križujú, tam mu tabuľa ukáže ten správny Smer.

A ty, milý čitateľ, už prestaň čítať tie hlúpe prieskumy o tom, čo by bolo keby! Tebe už zostáva len čakať, kedy Ivanko príde na krížne cesty. Až potom sa uvidí.

Pozn. redakcie HD: Tento článok  je výlučne názorom jeho autora. Obsah sa nemusí zhodovať s názormi redakcie.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik