Denník SME si posvietil na Tarabu. Klapli im zuby naprázdno
05 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Minister životného prostredia Tomáš Taraba (nom. SNS) sa od začiatku svojho mandátu netají tým, že jedným z jeho cieľov na tomto poste je aj „očistenie“ rezortu od vplyvu politických mimovládnych organizácií, cez ktoré z rezortu odchádzalo obrovské množstvo peňazí. Najnovšie zoškrtal Zelený vzdelávací fond. Denníku SME prekáža, kam chce tieto peniaze presmerovať.

Denníku SME sa nepáči, že minister životného prostredia mieni z financovania vzdelávania vynechať mimovládne organizácie, ktoré v tomto roku nemôžu žiadať o dotácie zo Zeleného vzdelávacieho fondu. Taraba len krúti hlavou nad vnímaním štátu mimovládkami, no celkom rozumie nespokojnosti opozičných politikov, keďže k ich blízkym subjektom prestávajú prúdiť obrovské peniaze.

Klapli im zuby naprázdno

V článku Neziskovky, ktoré vzdelávali o prírode, Taraba odrezal od peňazí. Chce ich dať školám denník SME informuje, že peniaze zo Zeleného vzdelávacieho fondu, ktorý spadá pod Slovenskú agentúru životného prostredia (SAŽP) chce ministerstvo životného prostredia dávať len školám. Pre tento rok tak mimovládne organizácie nemajú oprávnenie žiadať o dotáciu z tohto fondu.

„Teraz je čas podporovať štátne vedecké inštitúcie a zariadenia. Takto sa dostanú k oveľa väčšiemu počtu detí informácie o včelstvách, ochrane prírody či zdrojoch pitnej vody,“uviedol rezort v stanovisku pre SME. uvádza vo svojom stanovisku pre SME ministerstvo životného prostredia.

Pozor na deti! TIETO rastliny ich veľmi lákajú, no sú nebezpečné
Väčšinou vyzerajú krásne, no pre človeka sú nebezpečné. Aj také rastliny kvitnú na Slovensku v tomto období. Pred dvoma z nich varujú odborníci z Univerzity veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach; zo Štátnej ochrany prírody (ŠOP)... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Eka Balašková

Štát ako dojnica

„Denník SME mi najnovšie vytýka, že chcem, aby išlo viac peňazí do slovenského školstva Neuveriteľné, ako vnímali štát. Ako dojnicu, cez ktorú majú len pretekať peniaze mimovládkam,“ konštatuje v reakcii na denník statusom na sociálnej sieti Taraba, pričom nerozumie, prečo by si štát na vzdelávanie mal platiť mimovládky.

Tejto politike rozumie, podporovať ju však nemieni

„Viem si predstaviť, že veľa opozičných politikov moje kroky osobne bolia a bolí to aj ich blízkych ľudí, pretože desiatky miliónov prestávajú prúdiť na subjekty, ku ktorým mali veľmi blízko. Preto som sa pre nich stal nepriateľom číslo 1 a až s dávkou posadnutosti denne šíria o mojej činnosti bludy, ale ja som len na strane štátu a občanov,“ dodáva minister s tým, že robí a mieni robiť len to, čo sľúbil pred voľbami.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik