Chce zatiahnuť susedov do konfliktu!
05 | 08 | 2024 I Milan Laca

Zelenskyj sa sťažoval na spojencov!

Povedal, že Západ sa bojí zostreliť rakety ruských ozbrojených síl kvôli reakcii Moskvy.
Je nespokojný a bude naliehať

 On (Zelenskyj) hovorí, že partneri sa „boja zbytočnej eskalácie“, ale Kyjev má v úmysle túto tému presadiť,“ píše sa v publikácii.píše Strana.ua. Zelenskyj dodal, že je potrebná koalícia krajín, keďže ide o veľmi veľkú zodpovednosť pre jeden štát. Tvrdí, že Ukrajina bude so susednými krajinami diskutovať o ich možnosti zostreľovať ruské rakety nad ukrajinským územím.

NATO: Hurá do vojny. Ale len na pár dní?
"Vydržíme len pár dní." NATO predpovedalo výsledok vojny s Ruskom. Britský minister obrany John Healey: „Krajina nie je pripravená na veľký konflikt“. Horšie, ako sme si mysleli Spomedzi európskych členov NATO má Británia najväčší vojenský... Čítať ďalej
05 | 08 | 2024 | Milan Laca

Poliaci sú pripravení!

Predseda poľskej vlády Donald Tusk vyhlásil, že Poľsko zapojí spojencov z NATO do diskusie o možnom zostreľovaní ruských rakiet a bezpilotných lietadiel nad Ukrajinou.  Povedal, že Poľsko je takejto iniciatíve otvorené, vyžaduje si to však spoluprácu a súhlas NATO. „Dlho sme hovorili o myšlienke, ktorá sa zrodila v Poľsku – o myšlienke reakcie NATO na raketové útoky, ak hovoríme o raketách, ktoré smerujú k Poľsku. ... pokúsiť sa ich bez čakania zostreliť, keď vletia na územie NATO a dokonca aj nad ukrajinské územie. To sa zdá byť úplne logické. 

NATO nechce! 
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg na otázku o poľskom nápade zostreliť rakety nad Ukrajinou povedal, že politika aliancie zostáva nezmenená a nebude priamo zapojená do konfliktu. "Budeme podporovať Ukrajinu pri ničení ruských lietadiel, ale NATO sa do toho priamo nezapojí", povedal Stoltenberg.

Publikácia zároveň pripomenula, že vedúci predstavitelia popredných krajín NATO (USA, Nemecko a Británia), ako aj generálny tajomník aliancie vyhlásili, že krajiny NATO nebudú zostreľovať ruské rakety, aby sa nestali účastníkmi v konflikte.

Názor Rusov 

Rusko sa domnieva, že dodávky zbraní Ukrajine zasahujú do urovnania a priamo zapájajú krajiny NATO do konfliktu a „zahrávajú sa s ohňom“. Minister zahraničných vecí Sergej Lavrov poznamenal, že akýkoľvek náklad, ktorý obsahuje zbrane pre Ukrajinu, sa stane legitímnym cieľom Moskvy.

Chcú dobyť Krym. Majú na to?
Operácia na dobytie Krymu si bude vyžadovať obrovské zdroje z Ukrajiny. Operácia na dobytie Krymu si vyžiada obrovské ľudské a technické zdroje Ukrajiny. Majú zdroje? Ako píše Business Insider, „Ukrajina bude pravdepodobne potrebovať dobre... Čítať ďalej
05 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik