Všimli si v Rusku: Na Slovensku sa spustila petícia za vyhlásenie referenda
04 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Nedávno sme vás informovali o spustení petíce za vyhlásenie referenda na Slovesku, ktorej iniciátorom je politický subjekt Slovenské Hnutie Obrody.

Slovenské Hnutie Obrody spúšťa petíciu, ktorej cieľom je vyhlásenie referenda s nasledujúcou otázkou:

"Súhlasíte s tým, aby Slovenská republika neuplatňovala sankcie voči Ruskej federácii, ktoré škodia slovenským občanom, živnostníkom a aj podnikateľom?"

Tvrdia, že Slovenská republika nemá pripravený plán B na obdobie, ktoré nastane po kolapse EÚ a preto je dôležité, aby sme začali intenzívne ekonomicky spolupracovať so štátmi spoločenstva BRICS. Zároveň vyhlásením referenda a jeho pozitívnym výsledkom dajú občania Slovenskej republiky silný mandát slovenskej vláde na rokovania v predmetnej veci s partnermi na medzinárodnej úrovni.

Túto zaujímavú kampaň si všimli aj v Rusku

Konstantin Zatulin v relácii s Natáliou Metlinou na TC "Zvezda" - o Slovensku a Maďarsku, odvysielaná dňa 01.08.2024

"Čo sa týka Fica a  Orbána, teda Maďarska a Slovenska, Európska únia už dávno rozdelila samotnú Úniu na baránkov a kozliatka v otázkach vzťahov s Ruskom a Ukrajinou.

Maďarsko pri rozhodovaní drzo ignorujú, hoci teraz predsedá Európskej únii. Dokonca ani formálne kroky, ktoré sa zvyčajne spájajú s prechodom z jedného predsedníctva do druhého, sa neuskutočnili. Orbánova misia do Ruska a Číny bola verejne odsúdená a preto netreba hľadať sympatie v koridoroch Európskej únie.

Pritom politika Maďarska a Slovenska je v tejto otázke hlboko národná. Je to novinka, máte prvú informáciu, myslím, že sa to ešte nedostalo do médií: na Slovensku sa začal zber podpisov (petícia Slovenského Hnutia Obrody) pod referendum o upustení Slovenska zo sankcií. To znamená, na Slovensku nie vláda, nie úrady, ale vlastne verejnosť si kladie otázku - prečo sa má Slovensko naďalej zúčastňovať na sankciách voči Rusku, keď na tom stráca peniaze.

Nie som odborník na slovenské právo, ale ak tomu dobre rozumiem, ak sa vyzbierajú podpisy za toto referendum, malo by sa konať. Ide o referendum v krajine NATO, v krajine Európskej únie, o vystúpení z európskych sankcií voči Rusku," povedal Konstantin Zatulin v televízii.

Petičný hárok si môžete stiahnuť TU a vyplnené hárky môžete posielať na adresu, ktorá je uvedená na petičnom hárku.

SHO prišlo s petíciou za vyhlásenie REFERENDA
Slovenské Hnutie Obrody dlhodobo komunikuje, že sankcie, ktoré sú uvalené na Ruskú federáciu sú z pohľadu národných a štátnych záujmov Slovenskej republiky nezmyselné, pretože poškodzujú naše, slovenské ekonomické záujmy. Veľa politických... Čítať ďalej
31 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme.
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik