V Bratislave znásilňoval nigérijský futbalista
04 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Slovenskú verejnosť začiatkom uplynulého týždňa pobúrilo vyčíňanie 27-ročného Nígérijčana v centre v Bratislavy, kde znásilnil 17-ročné dievča a mal pokus o rovnaký čin s mladou ženou. Pred klubom sa mal prihovoriť 17-ročnému dievčaťu prihovoriť, proti jej vôli ju mal chytiť okolo pása a odtlačiť ďalej. Dievčina sa neubránila a neubránila sa ani znásilneniu. Ide o 27-ročného Olalekana z Nigérie. Portál Čas.sk zistil, že muž s rovnakým menom hral futbal v obci v blízkosti Dunajskej Stredy. 

„Operačné stredisko ZZS SR vyslalo v sobotu nadránom jednu ambulanciu rýchlej zdravotnej pomoci do bratislavského Starého mesta, k mladistvej osobe, ktorú záchranári následne transportovali na pozorovanie na Kramáre," priblížil zástupca hovorkyne OS ZZS Richard Bolješik.

Odmietol obvinenie

Incident sa stal v sobotu, 27. júla v Bratislave. Nezamestnaný Olalekan S. z Nigérie s trvalým pobytom v obci pri Dunajskej Strede mal dievča omámiť pred klubom, po čom ju v parčíku pri Dóme sv. Martina mal znásilniť. V rovnakú noc sa o rovnaký čin pokúsil aj pri 20-ročnej žene, ktorá sa však ubránila.

„Mestský súd Bratislava I dňa 29. 07. 2024 vzal do väzby obvineného O. S. K. z dôvodov tzv. preventívnej väzby, t. j. dôvodnej obavy, že by mohol pokračovať v trestnej činnosti," uviedol sudca pre prípravné konanie Mestského súdu Bratislava I. Nigérijčan obvinenia odmieta a podal sťažnosť. Rozhodovať o nej  bude Krajský súd v Bratislave.

Dráma v nočnej Bratislave: Afričan je už vo väzbe
Bratislavská polícia vyšetruje prípad 27-ročného občana Nigérie, ktotý mal počas víkendu znásilniť mladistvé dievča a 20-ročnú ženu. Podľa informácií televízie ta3 bratislavský Mestský súdu už obvineného muža z Afriky poslal do väzby, kde si počká... Čítať ďalej
31 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Futbalista

V obci, kde má násilník trvalý pobyt, občas chodil aj na tréningy a odohral pár zápasov. Tréner ho však bližšie nepozná, keďže nevie po Anglicky.

„Podľa toho, ako sa správal a ako bol ochotný všetko robiť a trénovať, si ani neviem predstaviť, že by niečo také vedel spraviť,“ povedal tréner s tým, že herne veľmi nevynikal.

Zástupca nočného klubu spolupracuje s OČTK

„Orgánom činným v trestnom konaní prevádzkovateľ klubu poskytol úplnú súčinnosť, vrátane kamerových záznamov. Bezpečnosť zákazníkov je pre prevádzkovateľov klubu na prvom mieste. Situáciu v prevádzke nepretržite monitoruje profesionálna bezpečnostná služba, ktorá dbá na poriadok, aby sa predišlo akýmkoľvek incidentom,"  informoval mediálny zástupca nočného klubu, pred ktorým sa incident stal, Andrej Ďuríčka.

Ubrániť sa nie je ľahké

„Niektoré sa snažia skôr vyhovieť, a niektoré naozaj majú silu na to že sa dajú do toho bojového módu," priblížila správanie obetí takýchto činov psychologička Barbora Kuchárová

„Majú rad problémov takej tej vlastnej identity, prijatia samej seba, je veľmi dôležité, aby sme nespôsobovali sekundárnu viktimizáciu a nesnažili sme sa im dať nejaký ortieľ. Musia si odpustiť, musia sa na novo ako keby zrekonštruovať,"povedala psychologička Kuchárová.

Milan Mazurek: Progresívci, už ste spokojní? (VIDEO)
Čin Nígérijčana z Dunajskej Stredy, ktorý v sobotu v noci znásilnil dievča a mladú ženu, otriasol celým Slovenskom. Výnimkou nie je ani europoslanec Milan Mazurek, ktorý sa k činu mladého Afričana vyjadril vo videu na sociálnej sieti. V stredu 31.... Čítať ďalej
31 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik