Terchová: Jánošíkove dni vyvrcholia záverečným festivalovým programom
04 | 08 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Záverečným festivalovým programom v areáli pod sochou Juraja Jánošíka v Terchovej vyvrcholí v nedeľu popoludní medzinárodný folklórny festival Jánošíkove dni. Informovali o tom organizátori festivalu.

Nedeľný program odštartoval rannou svätou omšou v Kostole sv. Cyrila a Metoda, pokračoval tradičným konským vozovým sprievodom a vystúpením folklórnych skupín. Pred záverečným programom, ktorý je naplánovaný na 15.00 h, sa v programe Koníček sivastý, prenes ma cez mosty predstavia furmani.

V záverečnom festivalovom programe nazvanom Z tej doliny na tú druhú vystúpia detský folklórny súbor Goral - generácie z Hladovky, sestry Matákové z Čadce a folklórny súbor Drevár z Krásna nad Kysucou.

V rámci 62. ročníka päťdňového (31. 7. - 4. 8.) medzinárodného folklórneho festivalu Jánošíkove dni v Terchovej sa na desiatich pódiách predstavilo takmer 1600 účinkujúcich zo Slovenska, Česka a Poľska. Hlavným organizátorom Jánošíkových dní je obec Terchová v spolupráci so Žilinským samosprávnym krajom a ďalšími partnermi. Z verejných zdrojov ho podporil Fond na podporu umenia.

Inšpirácia pre budúcnosť je v našich koreňoch (VIDEO+FOTOGALÉRIA)
V súčasnej dobe viac, ako inokedy pred tým sa snažíme „objaviť teplú vodu“. Nasilu hovoríme o akejsi rovnoprávnosti žien, o tom, ako ženy treba chrániť a na druhej strane tolerujeme do neba volajúce reči voči ženám (Santusová a čurillovci), či... Čítať ďalej
04 | 08 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik