OBROVSKÁ TRAGÉDIA Slovenská športovkyňa Janka zomrela desivou smrťou
04 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Pred pár dňami obletela Slovensko smutná správa. Bývalá reprezentantka v modernej gymnastike Jana Duchnovská zomrela vo veku 31 rokov. Portál regiony.sk priniesol informáciu, že za jej náhlym odchodom bola tragická nehoda. Teraz sa potvrdilo, aké nešťastie stálo za jej úmrtím.

“Jana Duchnovská, bývalá reprezentantka v modernej gymnastike, predsedníčka klubu Gaja Košice nás náhle opustila 3. júla 2024 vo veku 31 rokov. SGF vyjadruje úprimnú sústrasť rodine a pozostalým,” napísal pred týždňom Slovenská gymnastická federácia

Verejnosť však až donedávna nepoznala príčinu jej úmrtia. Až český Blesk potvrdil, že zahynula pri tragickej dopravnej nehode neďaleko Mladej Boleslavi. Janka Duchnovská pri nej uhorela v aute, čo potvrdili aj zástupcovia stredočeskej polície.

„K nehode skutočne došlo 3. júla, krátko pred polnocou, na ceste I/16. Vodička osobného vozidla narazila z doteraz nezistených príčin do zvodidiel a jej auto začalo horieť. Spolujazdec bol letecky transportovaný do nemocnice, žena, bohužiaľ, zostala zakliesnená vo vozidle a na mieste zomrela. Mladoboleslavskí kriminalisti celú tragickú udalosť vyšetrujú a zisťujú presné okolnosti, príčiny a priebeh havárie,“ uviedla polícia Stredočeského kraja.

Založila vlastný klub

Jana Duchnovská sa ako športovkyňa venovala modernej gymnastike. Začala s ňou vo svojom rodnom meste Košiciach. Reprezentovala Slovensko na viacerých majstrovstvách Európy i majstrovstvách sveta. „Svojou neúnavnou prácou a vášňou pre gymnastiku sa stala vzorom pre mnoho mladších gymnastiek. Nikdy sa nezastavila, a aj keď čelila novým výzvam, vždy sa snažila ísť dopredu,“ napísala federácia.

Podľa svojich kolegov mala výnimočný talent a lásku k športu. Bola tiež veľmi aktívnym členom gymnastickej komunity. Po aktívnej kariére založila gymnastický klub Gaja Košice, ktorého bola ja predsedníčkou.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik