Djokovič si veľkolepým olympijským finále doplnil olympijskú medailovú zbierku (VIDEO)
04 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Nezlomný Srb Novak „Djoko“ Djokovič v nedeľnom olympijskom zápase doplnil svoju pomyselnú vitrínu víťazstiev o to jediné, ktoré mu chýbalo – o olympijské zlato. Na LOH v Paríži sa zrodila jeho výhra – v dych berúcom finále dvojhry zdolal Španiela Carlosa Alcaraza 7:6 (3), 7:6 (2), informuje TASR.

Doplnil si olympijské zlato

Djokovič zatiaľ na olympiádach získal len bronz z dvojhry z OH 2008 v Pekingu.

Turnaj v Tokiu pred troma rokmi mu nevyšiel - v semifinále dvojhry prehral s neskorším šampiónom Alexandrom Zverevom (Nemecko) a v dueli o 3. miesto s Pablom Carrenom-Bustom (Španielsko).

Prezident: Odkaz Matice slovenskej je zrejmý a aktuálny aj v súčasnosti
Odkaz Matice slovenskej, že aj cesta k ekonomickému napredovaniu vedie iba cez rozkvet kultúry, vzdelania a mravnosti, ostáva zrejmý aktuálny aj v súčasnosti. Prezident SR Peter Pellegrini to uviedol na sociálnej sieti v súvislosti s nedeľňajším... Čítať ďalej
04 | 08 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Finále, ako remeň

Vo finálovom dueli podľa TASR obaja aktéri predvádzali fantastický, intenzívny zápas. Alcarazovi sa podarilo v prvom sete si vypracovať deväť brejkbalov, ktoré ale Djokovič však odvrátil. Vynútil si tajbrejk, v ktorom mal navrch.

Emotívne VIDEO:

Po operácii kolena

Djokovič pritom len pred dvoma mesiacmi absolvoval operáciu kolena, čo na olympijskom turnaji na jeho výkone nebolo vidieť. Zvlášť nie v tomto zápase, kedy od stavu 3:3 získal štyri body za sebou.

Aj  druhý set bol veľmi vyrovnaný, preto aj v ňom rozhodnutie padlo až v tajbrejku. V jeho začiatku Djokovič zvládol dlhú výmenu, získal minibrejk a po jeho potvrdení viedol 2:0. Alcaraz podľa TASR neskôr vyrovnal na 2:2, no Djokoviča jeho dokonalý forhend dostal do výhody a potom šancu na výhru nepustil.

Za stavu 6:2 premenil po ďalšom forhendovom winneri hneď prvý mečbal. Na záver zápasu ho premohli emócie – tie sa prejavili slzami šťastia.

“Bol to veľký boj, hrali sme takmer tri hodiny. Až po záverečnom víťaznom údere som si bol istý, že som tento náročný duel vyhral. Konečne som to dokázal. Obetoval som svoje telo a záujmy mojej rodiny, aby som získal olympijské zlato,” uviedol 37-ročný Djokovič počas slávnostného ceremoniálu.

Alcaraz nenadviazal na triumf nad Djokovičom z tohtoročného Wimbledonu. “Bola to neľútostná, takmer trojhodinová bitka. Je to pre mňa bolestivá prehra, musím sa z nej čo najskôr pozviechať,” zdôraznil 21-ročný Španiel po zisku striebra.

Všetkým vytrel zrak

Djokovič si počas covidových rokov vyslúžil veľa ponižovania úradmi, keď nesmel štartovať na niekoľkých svetových podujatiach, pretože ho úrady nevpustili okrem iného do Austrálie, či USA, kde bol jednoznačným favoritom. Nepodľahol totiž "dobrovoľnému" očkovaciemu nátlaku, za čo boli mnohokrát aj jeho športové úspechy bagatelizované. Na LOH v Paríži ukázal, že dokáže víťaziť aj napriek zbytočným a hlúpym zákazom či príkazom.

Veľká gratulácia z redakcie HD, Djoko!

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik