Znova chcú zničiť Krymský most
04 | 08 | 2024 I Milan Laca

Budanov urobil vyhlásenie o útoku na Krymský most.

Šéf Hlavného spravodajského riaditeľstva Ukrajiny Budanov oznámil prípravy na zničenie Krymského mosta.

Ďalší pokus?
Budanov opäť informoval o príprave útoku na most, uvádza  Strana.ua. „Všetci pracujú na úderoch na veľké vzdialenosti, aj na tomto (zničenie Krymského mosta). To všetko si vyžaduje, povedzme, komplexné riešenie. Práce pokračujú“ povedal Budanov.
Uspejú?
Na otázku, aká je pravdepodobnosť úspešného útoku na most v budúcnosti, šéf hlavného spravodajského riaditeľstva odpovedal, že „existujú šance“.
Krymský most / Fotobanka

Rusi ničia americké Patrioty (VIDEO)
Američania hodnotia úspešnú likvidáciu niekoľkých systémov protivzdušnej obrany Patriot na Ukrajine za deň. Newsweek: Ruské ozbrojené sily zničili tri systémy protivzdušnej obrany Patriot za jeden deň. Pochvala? Ruské ozbrojené sily vďaka... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Milan Laca

Nevzdávajú sa 
Kyjev sa pravidelne vyhráža zničením Krymského mosta. Volodymyr Zelenskyj hovoril v apríli o príprave plánu novej protiofenzívy, vrátane zničenia Krymského mosta. V máji označila ukrajinská bezpečnostná služba most za jeden zo svojich „prioritných cieľov". Britské noviny The Guardian, s odvolaním sa na vysokých predstaviteľov hlavného spravodajského riaditeľstva ukrajinského ministerstva obrany tvrdili, že GUR plánuje opäť zaútočiť na Krymský most v roku 2024.
Už útočili

- 8. októbra 2022 vybuchol na Krymskom moste kamión, v dôsledku čoho začalo horieť sedem palivových nádrží vlaku a čiastočne sa zrútili dve rozpätia cesty na pravej strane mosta. Vtedy ruská FSB okamžite vyhlásila, že za teroristickým útokom stojí Ukrajina.

- V noci 17. júla 2023 zaútočili na Krymský most dvoma vodnými dronmi.  Výbuch poškodil cestnú časť mosta, zranilo sa dievča a zahynuli jej rodičia. Most kompletne obnovili a premávku otvorili vo všetkých štyroch jazdných pruhoch 14. októbra.

Kimov darček Putinovi
Rusko používa proti Ukrajine raketový systém z KĽDR. Severokórejské odpaľovacie zariadenie rakiet Bulsae-4 sa nachádza v pohraničnej zóne Ruskej federácie a Ukrajiny. Fografiu tohto obrneného vozidla zverejnil 30. júla telegramový kanál... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik