TRAGÉDIA POD DONOVALMI: Zrážka dodávok si vyžiadala život poštára (FOTOGALÉRIA)
03 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Pod Donovalmi sa 31. júla popoludní stala tragická dopravná nehoda. Poštová dodávka sa zrazila s inou dodávkou. Vodič poštovej dodávky haváriu neprežil. Polícia prípad vyšetruje a portál Regióny zistil viac o vinníkovi nehody, 64-ročnom vodičovi poštovej dodávky, ale aj o posádke ďalšieho auta.

Nehoda je v štádiu vyšetrovania. Vinník nehody, 64-ročný muž sa staral o svoju zdravotne znevýhodnenú manželku a kolegovia hovoria o veľmi zodpovednom človeku. V druhej dodávke, pri ktorej zasahoval aj vrtuľník, sedeli robotníci vracajúci sa z práce domov, na Oravu.

Policajné informácie

„V stredu, 31.7. krátko po 15.00 hod. došlo na ceste I/59 pri obci Motyčky (okr. Banská Bystrica) k dopravnej nehode dvoch dodávok. 64 - ročný vodič dodávky, ktorý jazdil v smere od Donovalov na Banskú Bystricu z doposiaľ nezistených príčin prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s oproti idúcou dodávkou,“ informuje Polícia Slovenskej republiky – Banskobystrický kraj na sociálnej sieti s tým, že vodič, ktorý nehodu spôsobil, zraneniam na mieste nehody podľahol. Vodič a dvaja spolujazdci z druhej dodávky boli prevezení do nemocnice.

Na mieste okrem hasičov a policajtov zasahovali aj leteckí záchranári, dopravná nehoda je v štádiu vyšetrovania.

Aktuálne! Čelná zrážka dvoch vozidiel si vyžiadala štyroch zranených
Štyroch zranených si vyžiadala čelná zrážka dvoch osobných motorových vozidiel vo Francovciach, miestnej časti Giraltoviec v okrese Svidník. Pre TASR to potvrdil operačný dôstojník Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Prešove.... Čítať ďalej
02 | 08 | 2024 | Ivan Mihale

Zodpovedný vodič

Vodič poštovej dodávky, ktorý nehodu zavinil, bol podľa svojich kolegov maximálne zodpovedný pán pred dôchodkom, ktorý sa staral o manželku na vozíku. Jedna z kolegýň podľa portálu Regióny hovorí o možnosti náhlych zdravotných problémov, podľa nej dostal infarkt.

Namiesto návratu domov, nemocnica

Podľa polície v druhej dodávke sedeli traja pasažieri, ktorí boli prevezení do nemocnice – robotníci, ktorí sa po práci vracali domov, na Oravu. Práve jeden z nich bol do nemocnice prevezený vrtuľníkom.

„Vyslobodzovali sme jednu osobu z havarovaného vozidla aj pomocou hydraulického náradia,“ povedal pre portál noviny.sk jeden zo záchranárov.

Facebook / Polícia SR - Banskobystrický kraj
Facebook / Polícia SR - Banskobystrický kraj
Facebook / Polícia SR - Banskobystrický kraj
Facebook / Polícia SR - Banskobystrický kraj

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik