NEPOUČITEĽNÝ Korčok: Po prezidentskom fiasku MIERI do parlamentu
03 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Zdá sa, že Ivan Korčok tým, ktorí ho nevolili, ich rozhodnutie skutočne nezabudol a ani tak skoro nemieni zabudnúť. Veď napokon, sám nám to počas volebnej noci, tesne po zverejnení výsledkov, sľúbil. Najnovšie informácie, ktoré priniesol Denník N hovoria, že v politike zostáva, chce sa angažovať v parlamentných voľbách.

Korčok sa rozhodol ostať v politike s tým, že Slovensko má na viac. Preto sa chce venovať parlamentným voľbám, no na festivale Atmosféra v diskusii Denníka N neprezradil. Korčokova politická kariéra je úzko spätá s diplomaciou, vo vnútornej politike sa angažoval hlavne ako „občiansky kandidát“ opozície. Po tom, ako ho porazil najvýraznejší súper, sa Korčok rozhodol pôsobiť v straníckej politike, pričom rokovania viedol s viacerými opozičnými lídrami.

Z politiky neodíde

V diskusií, ktorú na festivale Atmosféra v Hontianskych Nemciach zorganizoval DenníkN Korčok prezradil, že uvažuje nad angažovaním sa v parlamentných voľbách. V riadnom termíne by sa mali konať až v roku 2027

„Urobil som vnútorné rozhodnutie, že z politiky neodídem a v nej zostanem. Do politiky pôjdem z jedného jediného dôvodu: že Slovensko má na viac. Čas aj formu, prosím, nechajte na mňa. Parlamentné voľby – lebo o tie ide a tam sa chcem angažovať – sú o tri roky. Dajte mi, prosím, pre mňa ešte priestor, akou formou to bude,“povedal bývalý diplomat.

Bratislavská KRIMINÁLKA TRIUMFUJE: Odhalený PODVOD na bezbrannej seniorke!
Bratislavská polícia odhalila závažný prípad podvodu, pri ktorom 69-ročná seniorka prišla o životné úspory. Páchateľom sa podarilo vymámiť od dôverčivej ženy neuveriteľných 100-tisíc eur, informuje Polícia SR na sociálnej sieti. Ako sa im to... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Toto vám nezabudnem

Korčok pôsobil v diplomacii niekoľko desaťročí, bol pri otvorení slovenského neba pred bombardovaním Belehradu v r. 1999, aj pri mnohých ďalších rozhodnutiach ministerstva zahraničných vecí, ktoré ako nominant SaS viedol v rokoch 2020-2022.

Na jar sa uchádzal o post hlavy štátu, oficiálne ako občiansky kandidát s podporou koaličných strán. V druhom kole ho o zhruba 200-tisíc hlasov prečíslil Peter Pellegrini.

Kde sa vidí o rok

Korčok si podľa vlastných slov v Hontianskych Nemciach uvedomuje, že ak chce na Slovensku niečo ovplyvniť, bude musieť pôsobiť v niektorej zo strán.

 „V slovenskej politike,“ znela jeho odpoveď na otázku, kde sa vidí o rok. Už dávnejšie sa hovořilo o možnej spolupráci diplomata s Demokratmi, SaS, ale aj s najsilnejšou opozičnou stranou, Progresívnym Slovenskom.

„Áno, stretol som sa s Michalom Šimečkom, viackrát, aj spolu komunikujeme. No rozprával som sa v prechádzajúcom období aj s Braňom Gröhlingom zo SaS-ky, aj s Jarom Naďom z Demokratov,“ priznal na Atmosfére. 

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik