Modernizácia na kolesách: Obrana SR obstaráva flotilu nových áut
03 | 08 | 2024 I Bari Zajačková/ TASR

Ministerstvo obrany (MO) SR objednalo 131 nových osobných áut. Dve samostatné zákazky na viacero typov vozidiel vyjdú rezort na viac ako 7,3 milióna eur. Vyplýva to zo zmlúv ministerstva zverejnených v centrálnom registri.
        

Rezort uzavrel na nákup vozidiel dve zmluvy. Pri nákupe osobných automobilov značky Škoda uspela spoločnosť IMPA Bratislava. Spoločnosť dodá rezortu celkovo 96 áut vo viacerých prevedeniach. Jednotková cena za tieto autá sa pohybuje od vyše 43.000 eur po viac ako 54.000 eur. Niektoré z vozidiel budú vybavené majákmi a označením príslušnosti. Za takmer sto áut zaplatí rezort spolu takmer 4,7 milióna eur, vyplýva zo zmluvy.
        

Pri druhom type vozidiel uspela firma Porsche Slovakia. Ministerstvu dodá 35 áut značky Volkswagen. Cena tejto zákazky je viac ako 2,6 milióna eur. V závislosti od typu sa suma za každé z nich pohybuje od asi 68.000 eur až po vyše 77.000 eur, uvádza sa v materiáli.
        

Dodávatelia musia odovzdať autá do konca novembra tohto roku. Vozidlá dodajú do kasární v bratislavských Vajnoroch a na zásobovaciu základňu v Nemšovej, vyplýva zo zmlúv.
        

Obmenu vozového parku ministerstvo zdôvodnilo v štúdii uskutočniteľnosti. Viaceré vozidlá boli podľa rezortu vyrobené pred rokom 2010 a priemerný vek hodnotených osobných áut bol 14,5 roka. "Zanedbanie obnovy vozového parku má za následok zvýšené náklady na zabezpečenie údržby a opráv automobilov," písal rezort v štúdii.

Chorváti nám ponúkajú ROPU, ale za akú CENU? Blanár VARUJE pred PACSOU!
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár prekvapil verejnosť svojím najnovším statusom na sociálnej sieti. Odhalil v ňom zákulisné ťahy Európskej komisie a Chorvátska, ktoré sa zdajú byť namierené proti slovenským záujmom v otázke dodávok... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik