KORČOK SA NEVZDÁVA: VLASTNÉ prieskumy a zákulisné dohody! (FOTOGALÉRIA)
03 | 08 | 2024 I Eka Balaskova

Na svoj vstup do straníckej politiky sa neúspešný kandidát reálne pripravuje. Svedčí o tom, že si v prieskumných agentúrach nechal vykonať prieskumy svojich preferencií. Tie mu mali zistiť nálady voličov, aby vedel, do ktorej strany sa mu oplatí vstúpiť. Bližšie informácie priniesol Denník N, ktorý voličov na Korčokov vstup do politiky pripravuje aj cez diskusiu na festivale Atmosféra.

Práve na ňom Korčok priznal, že diskutoval so šéfmi troch opozičných strán o svojom vstupe, keďže si uvedomuje, že mimo straníckej politiky dosah na dianie na Slovensku mať nikdy nebude.

O straníckom tričku rokuje

„Áno, stretol som sa s Michalom Šimečkom, viackrát, aj spolu komunikujeme. No rozprával som sa v prechádzajúcom období aj s Braňom Gröhlingom zo SaS-ky, aj s Jarom Naďom z Demokratov,“ priznal na festivale Atmosféra po tom, ako priznal, že o rok sa vidí v slovenskej politike a o tri roky chce zasiahnuť do parlamentných volieb. 

NEPOUČITEĽNÝ Korčok: Po prezidentskom fiasku MIERI do parlamentu
Zdá sa, že Ivan Korčok tým, ktorí ho nevolili, ich rozhodnutie skutočne nezabudol a ani tak skoro nemieni zabudnúť. Veď napokon, sám nám to počas volebnej noci, tesne po zverejnení výsledkov, sľúbil. Najnovšie informácie, ktoré priniesol Denník N... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Eka Balaskova

Korčokove prieskumy

Ivan Korčok si v agentúre Focus nechal urobiť prieskum s otázkou: „Zmenilo by nejako vaše rozhodnutie, koho voliť, ak by Ivan Korčok vstúpil do strany Progresívne Slovensko? Ak by ste sa volieb zúčastnili, ktorú stranu by ste v takom prípade volili?“

Oproti júlovému prieskumu by sa v takom prípade na špičku dostalo práve PS s 27,6 percentami hlasov. SaS by klesla o dve percentá a s výsledkom Demokratov by Korčokov vstup do PS veľmi nepohol. (Aj SaS, aj Demokratov by volilo zhruba 5 percent voličov). Mierny odliv voličov by v takom prípade zaznamenali KDH a Matovičovo hnutie.

V prípade, že by si Korčok vybral vstup do SaS, alebo Demokratov, obe strany by to v prieskumoch posunulo nahor. SaS s Korčokom by dosiahlo asi 14 percent voličov, čo by PS pripravilo zhruba o päť percent, na 16 percent. V prípade, že by vstúpil do strany Demokrati, strana by poskočila na 13 percent, čo by PS dostalo na úroveň 18 percent a SaS by sa so štyrmi percentami do parlamentu ani nedostala.

Nádej by mala aj nová strana

Ak by teoreticky Korčok na jednej kandidátke spojil SaS a Demokratov. Tí majú spory ešte z čias pádu Hegerovej vlády. Focus však zistil, že takýto subjekt by nezískal väčšiu podporu ako v prípade, že by Korčok kandidoval na kandidátke SaS, alebo Demokratov.

V hre je aj možnosť úplne novej Korčokovej strany. Tú by volilo viac, ako 14 percent voličov.

„PS by za takýchto okolností získalo 15,6 percenta hlasov, SaS 4,5 percenta a Demokrati 3 percentá hlasov,“ informuje Denník N. Ten tiež pripomína, že s preferenciami v koaličnom tábore, rovnako, ani s preferenciami Republiky by Korčokov vstup do politiky takmer nepohol.

Reklamný článok/JM Communication, s.r.o., Drotárska cesta 56, Bratislava, IČO: 51711842.

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik