Z KÓMY späť DO života: Denis rozpráva o svojej ceste z Číny na Slovensko po HROZIVEJ NEHODE
03 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Má 26 rokov a v Číne mal úplne iné plány ako realita, ktorá skončila prevozom vládnym špeciálom na Slovensko. Denis si šiel do Číny splniť sen o štúdiu na tamojšej univerzite. Lenže prišiel výlet do Macau, pád na eskalátore a náraz hlavou do autobusu. Po ňom kóma a pobyt v čínskej nemocnici. Po mesiaci za nim prileteli vydesení rodičia. Už na Slovensku Denis a jeho mama prehovorili o tom, čo sa dialo.

Denis je od pondelka, 29. júla na Slovensku. Aktuálne je hospitalizovaný v Trnave na neurologickom oddelení. Pre TV Markíza prezradil, že aj v kóme akosi cítil podporu rodičov, ktorí za ním do Číny prileteli. Zatiaľ sa pohybuje na invalidnom vozíku, no pracuje na sebe, aby si časom mohol nájsť prácu. Prezradil tiež, na čo sa najviac teší po návrate domov. Denisova mama bola však šokovaná z toho, čo riešili Číňania.

Cítil podporu

„Ja som možno tú prítomnosť cítil. Bol som rád, že za mnou niekto prišiel, že sa o mňa niekto stará," povedal Denis už po prebratí sa z kómy a po návrate na Slovensko pre portál tvnoviny.sk. Priznal tiež, že podpora rodičov mu veľmi pomáhala práve v najťažších chvíľach.

Denis už je na Slovensku Priviezol ho vládny špeciál
Študent Denis bol po vážnom úraze hlavy hospitalizovaný v čínskej nemocnici. 29. júla ho vládny špeciál priviezol do Bratislavy a podľa informácií portálu TV noviny viedla ďalšia jeho cesta do Trnavy. V bezvedomí bol takmer 40 dní po tom, ako sa... Čítať ďalej
29 | 07 | 2024 | Eka Balaskova

Ešte je slabý

Prvá myšlienka po prebratí sa z kómy bola, že či vôbec žije. Na to, čo sa vlastne stalo, si pamätá len veľmi hmlisto.

Na Slovensko ho vládny špeciál priviezol 29. júla v ranných hodinách. Z bratislavského letiska jeho cesta viedla do nemocnice v Trnave. Tu podľa Markízy absolvoval niekoľko vyšetrení. Zatiaľ sa cíti slabý, no pracuje na svojom zotavení.

Teší sa na mamin rezeň

Mladý muž by mal byť z nemocnice prepustený v priebehu budúceho týždňa. Nuž a domov je domov, k tomu patrí aj rodina a „mamina kuchyňa“ A práve na rezeň od mamy sa Denis veľmi teší. No nebude to len o plnom tanieri.

„Budem sa snažiť chodiť a potom samozrejme aj si hľadať prácu a pokračovať ďalej v živote,“ robí si plány Denis. Zatiaľ sa pohybuje na invalidnom vozíku, no skúša aj chodiť.

„Ale ja sa z toho dostanem určite,“ verí študent. Denisovi krutá skúsenosť zmenila život a dnes si všetko váži oveľa viac a chce sa snažiť byť lepším človekom.

Sklamamá z Číňanov

Denisova mama si pochvaľovala posádku vládneho špeciálu.

„Podrobnosti o jeho ďalšej liečbe neviem, hoci som dúfala, že doma sa dozvieme viac. V Číne jeho prípad riešil honorárny konzul, prípad uzavreli. Číňania skôr riešili to, že bol poškodený autobus. To si jednoducho neviete predstaviť,“ konštatovala pre Plusku.

TRAGÉDIA POD DONOVALMI: Zrážka dodávok si vyžiadala život poštára (FOTOGALÉRIA)
Pod Donovalmi sa 31. júla popoludní stala tragická dopravná nehoda. Poštová dodávka sa zrazila s inou dodávkou. Vodič poštovej dodávky haváriu neprežil. Polícia prípad vyšetruje a portál Regióny zistil viac o vinníkovi nehody, 64-ročnom vodičovi... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Eka Balašková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik