Bratislavská KRIMINÁLKA TRIUMFUJE: Odhalený PODVOD na bezbrannej seniorke!
03 | 08 | 2024 I Bari Zajačková

Bratislavská polícia odhalila závažný prípad podvodu, pri ktorom 69-ročná seniorka prišla o životné úspory. Páchateľom sa podarilo vymámiť od dôverčivej ženy neuveriteľných 100-tisíc eur, informuje Polícia SR na sociálnej sieti. Ako sa im to podarilo?

Telefonát, ktorý zmenil všetko: Podvodníci ju oklamali legendou o dopravnej nehode dcéry

"Celé podvodné konanie má známu legendu o spáchaní dopravnej nehody," uviedla polícia na sociálnej sieti. Seniorku kontaktovala neznáma žena, ktorá sa vydávala za právničku. Oznámila jej šokujúcu správu - jej dcéra vraj zavinila vážnu dopravnú nehodu.

"Aby jej dcéra nešla do väzby, podvodníčka navrhla riešenie. Inštruovala seniorku, aby dala všetky peniaze, ktoré má odložené doma do igelitovej tašky," opisuje polícia taktiku podvodníkov.

Stres a časový nátlak urobili svoje

Pod tlakom okolností seniorka podľahla manipulácii. "Pod časovým nátlakom a vyvolávaním stresu seniorka napokon vybrala z trezora 100-tisíc eur. Tie vložila do tašky, ktorú následne prevzal 19-ročný N.S.," informovala polícia.

Až neskoro večer nešťastná žena zistila, že sa stala obeťou premysleného podvodu. To už však bolo neskoro - peniaze boli preč.

Polícia páchateľa dolapila

Intenzívne vyšetrovanie bratislavskej kriminálky prinieslo výsledky. "Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky vzniesol obvinenie 19-ročnému N.S. vo veci zločinu podvodu spáchaného formou spolupáchateľstva," uviedla polícia.

Prípad však ešte nie je uzavretý. "Vyšetrovanie vo vzťahu k ďalším osobám, ktoré sa podieľali na páchaní tejto trestnej činnosti, naďalej pokračuje," dodali policajti.

Varovanie pre verejnosť

Tento prípad je varovným signálom pre všetkých, najmä starších ľudí. Polícia apeluje na verejnosť, aby bola ostražitá voči podobným podvodným schémam a v prípade podozrivých telefonátov okamžite kontaktovala políciu.

Neveďalová o zákulisí Plánu obnovy a taktike PS!
Leto malo byť časom oddychu, no politická scéna opäť vrie. Progresívne Slovensko (PS) vytiahlo novú kartu zo svojho arzenálu - údajné ohrozenie slovenských financií. Ale je to skutočne tak? Pozrime sa na to bližšie. Plán obnovy pod lupou:... Čítať ďalej
03 | 08 | 2024 | Bari zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik