Je ROZHODNUTÉ! Vrátia sa hráči z KHL do reprezentácie?
02 | 08 | 2024 I Ivan Mihale

Téma, ktorá rozdeľovala Slovákov je ukončená! Hráči z KHL sa od konca februára 2022 v národnom drese nepredstavili. Pred MS v hokeji 2023 vedenie národného tímu ich neúčasť odôvodnilo „pokojom na prípravu“. Pred MS v hokeji 2024 zasa zväz zverejnil stanovisko, podľa ktorého „súčasní slovenskí reprezentanti pôsobiaci v KHL z rôznych dôvodov – či už zdravotných, osobných, rodinných alebo iných, nie sú pred vrcholom sezóny k dispozícii pre potreby národného tímu“.

Otázka návratu hráčov z KHL do slovenskej reprezentácie rozdelila fanúšikov na dva názorové tábory. Kým väčšia časť národa by brala hráčov z ruskej ligy „všetkými desiatimi“, druhá skupina je jasne proti tomu, aby obliekali dres s dvojkrížom na hrudi.

Tentoraz však nerozhodovalo vedenie zväzu či národného tímu, ale vyjadriť sa mohlo celé slovenské hokejové hnutie. Hokejové kluby teda hlasovali a rozhodli, či sa hráči z KHL vrátia do slovenskej reprezentácie.

Ako sa hlasovalo?

Túto otázku rieši aj Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH). „Kluby slovenského hokejového hnutia mohli na základe návrhu zástupcu HKM Zvolen Dušana Mráza z aprílového zasadnutia Kongresu SZĽH v uplynulých týždňoch vyjadriť svoj názor na účasť hráčov s platným kontraktom v KHL v slovenskej reprezentácii,“ informoval denník Dnes24 s odvolaním na web zväzu. Uskutočnil sa tak názorový prieskum, do ktorého boli zahrnuté všetky kluby, ktoré mali právo hlasovať na Kongrese SZĽH.

Za účasť hráčov z KHL v reprezentácii bolo 52% klubov, proti bolo 38 percent a 10 percent klubov sa zdržalo.

Budú mať voľnú ruku

„Hokejové hnutie sa v názorovom prieskume teda prikláňa k verzii, že reprezentácia by mala byť na jednotlivých turnajoch v čo najsilnejšom možnom zložení bez ohľadu na klubovú príslušnosť hráčov. Tréneri národného mužstva tak budú mať pri nominácii na medzinárodné turnaje voľnú ruku a bude na jednotlivých hráčoch, či nomináciu do reprezentácie príjmu,“ dodáva SZĽH.

Už v auguste sa uskutoční finálový turnaj o postup na zimnú olympiádu v Miláne. Hrať sa bude v Bratislave od 29. augusta do 1. septembra a Slovensko o postup zabojuje proti Rakúsku, Maďarsku a Kazachstanu.

„Nominácia hráčov a realizačného tímu na augustový finálový turnaj olympijskej kvalifikácie bude známa v najbližších týždňoch,“ uviedol zväz.

Európska komisia v područí Ukrajiny? Maďarsko a Slovensko BIJÚ na poplach!
Maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó zverejnil tvrdenia, ktoré otriasajú diplomatickými kruhmi. Vo svojom najnovšom vyhlásení na sociálnej sieti poukazuje na koordinovanú akciu Európskej komisie s Ukrajinou a Chorvátskom proti... Čítať ďalej
02 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik