"Sadizmus v priamom prenose": Plevíková o trans športovcoch na olympiáde (VIDEO)
01 | 08 | 2024 I Eka Balašková

Poslankyňa NR SR Zuzana Plevíková (Smer-SSD) tvrdí, že sa vôbec netreba čudovať tomu, ak chce Smer stavať hrádzu proti progresivizmu a liberalizmu. Dôkazom toho, že to treba urobiť sú aj aktuálne prebiehajúce Letné olympijské hry (LOH) a zápolenie športovcov, kde sa do ringu medzi športovkyne môže postaviť muž. Aj o tom hovorila vo videu zverejnenom na sociálnych sieťach.

Ak sme čakali, že otvárací ceremoniál bol vrcholom nevkusu, podľa Plevíkovej sme sa hlboko mýlili.  Prichádzajú totiž súťaže v jednotlivých disciplínach, kde sa biologický muž môže postaviť do ringu proti žene. Plevíková to označila za sadizmus, pričom nerozumie, ak sa pohoršujeme nad dopingom, prečo nám toto neprekáža. Veď to nemá nič spoločné s rovnosťou, ktorú tak veľmi presadzujú niektoré poslankyne.

Trans muž medzi ženami

„Na Olympiáde idú súťažiť v boxe trans muži proti ženám. Správne počujete. Po tom, čo mužský plavec, ktorému nešlo plávanie v mužskej kategórii a prehrával, prešiel do ženskej kategórie, aby v nej súťažil na LOH, tak po novom, v športovej kategórii žien v boxe idú súťažiť muži proti ženám,“ hovorí Plevíková pýtajúc sa, kde v tom hľadať fair play.  

Olympijská horúčka: Ktorá krajina platí najštedrejšie odmeny?
Olympijské hry v Paríži 2024 budú pre športovcov nielen o sláve a prestíži, ale aj o finančných odmenách. Kým Medzinárodný olympijský výbor (MOV) žiadne priame odmeny neposkytuje, národné olympijské výbory majú voľnú ruku. A slovenským olympionikom... Čítať ďalej
01 | 08 | 2024 | Bari Zajačková

Sadizmus v priamom prenose

Je úplne jasné, že muži disponujú inou silou, ako ženy, ale Olympijský výbor kľudne povolil tento sadizmus, ktorý sa bude odohrávať pred očami celého sveta. Odsudzujeme a pohoršujeme sa, ak nejaký športovec, či športovkyňa použije doping. Ale súťažiacich mužov v ženských kategóriách máme tolerovať? Prečo chcú takto násilne zotierať biologický rozdiel medzi mužom a ženou? Alebo dohovor Rady Európy o predchádzaní násiliu na ženách je už azda neaktuálny?,“ pýta sa Plevíková.

Facebook / Zuzana Plevíková

Popreli, čo sa dalo

„Olympijské hry sa v tomto roku úplne zdegradovali a s tým aj všetko to, čo predstavujú. Už to nemá nič spoločné s férovosťou, spravodlivosťou, či akoukoľvek kultúrou, alebo samotným športom. Keď takto majú súťažiť muži proti ženám a v tomto prípade proti sebe bojovať, nič to nemá spoločné ani s rovnosťou,“konštatuje poslankyňa.

Pani Cigániková, Marcinková, či Plaváková, kde že ste?

„Mimochodom. Nevidela a ani nepočula som tie takzvané bojovníčky za ženy z Progresívneho Slovenska a SaSky, že by im niečo prekážalo. Hlavne, že nás pred mesiacmi kvôli premlčacím dobám nezmyselne nazývali podporovateľmi násilníkov. Toto im teda očividne vôbec nevadí,“ poznamenáva Plevíková pýtajúc sa, ako je možné, že sa niekto čuduje nad potrebou hrádze proti liberalizmu a progresivizmu.

„Jednou vetou: Toto, čo sa deje, je už choré,“ uzatvára Plevíková.

Prezident: Slovenský olympijský sen o tenisovej medaile pokračuje
Postup Anny Karolíny Schmiedlovej do olympijského semifinále potešil aj prezidenta SR Petra Pellegriniho. "Bravo, Anna Karolína!" ocenil na sociálnej sieti postup Slovenky medzi štyri najlepšie v ženskej dvojhre na letných olympijských hrách 2024 v... Čítať ďalej
31 | 07 | 2024 | Ivan Mihale/tasr

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik