SHO prišlo s petíciou za vyhlásenie REFERENDA
31 | 07 | 2024 I Ivan Mihale

Slovenské Hnutie Obrody dlhodobo komunikuje, že sankcie, ktoré sú uvalené na Ruskú federáciu sú z pohľadu národných a štátnych záujmov Slovenskej republiky nezmyselné, pretože poškodzujú naše, slovenské ekonomické záujmy.

Veľa politických subjektov na Slovensku hovorí v tejto veci to isté čo oni, ale žiadny subjekt nenabral odvahu k činom. Politický subjekt Slovenského Hnutie Obrody spúšťa petíciu, ktorej cieľom je vyhlásenie referenda s nasledujúcou otázkou:

"Súhlasíte s tým, aby Slovenská republika neuplatňovala sankcie voči Ruskej federácii, ktoré škodia slovenským občanom, živnostníkom a aj podnikateľom?"

Aký je ich cieľ?

Cieľom Slovenského Hnutia Obrody je vyzbierať čo najskôr minimálne 350-tisíc podpisov od občanov, aby prezident Peter Pellegrini, v súlade s Ústavou Slovenskej republiky, vyhlásil referendum v danej veci.

Tvrdia, že Slovenská republika nemá pripravený plán B na obdobie, ktoré nastane po kolapse EÚ a preto je dôležité, aby sme začali intenzívne ekonomicky spolupracovať so štátmi spoločenstva BRICS. Zároveň vyhlásením referenda a jeho pozitívnym výsledkom dajú občania Slovenskej republiky silný mandát slovenskej vláde na rokovania v predmetnej veci s partnermi na medzinárodnej úrovni.

"Pevne veríme, že sa v čo najväčšom počte zapojíte do zberu podpisov a spoločne ukážeme celému Slovensku, ale aj svetu, že Slováci chcú byť pánmi svojho osudu, ktorý chcú aktívne formovať. Pre naše deti a vnúčatá. Referendum je najvyššia forma demokracie a teda nech prehovorí ľud slovenský," píše sa na stránke sho.sk.

Petičný hárok si môžete stiahnuť TU a vyplnené hárky môžete posielať na adresu, ktorá je uvedená na petičnom hárku.

VÝZVA: Pomôžme civilnému obyvateľstvu Ruskej federácie, ktoré je terčom útokov
Slovenské Hnutie Obrody pred niekoľkými týždňami rozbehlo verejnú výzvu na pomoc civilnému obyvateľstvu Ruskej federácie, ktoré je terčom ostreľovania a bombardovania zo strany kyjevského režimu. Niekto pomáha s nákupom munície, ktorá zabíja aj... Čítať ďalej
27 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť.

Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Telegram tu: https://t.me/hlavnydennik