AKTUALIZOVANÉ Letisko v Bratislave evakuujú!
31 | 07 | 2024 I Ivan Mihale/tasr

Na Letisku M. R. Štefánika v Bratislave evakuujú ľudí, niekto tam nahlásil bombu. Na mieste vykonávajú policajti pyrotechnickú prehliadku. Na sociálnej sieti o tom informovala bratislavská krajská polícia.

Aktualizované 11:00

Odlety z bratislavského letiska sú po bombovom poplachu pozastavené

Prilietavajúce lietadlá síce pristávajú, no cestujúci z nich nemôžu vystúpiť, informuje štátne letisko. Priestory najväčšieho slovenského letiska prehľadávajú policajti.

Lety, na ktoré mal vplyv poplach:

  • Neodletel spoj dopravcu Corendon Airlines do tureckej Antalye. Pozastavené sú aj ďalšie odlety.
  • Prileteli lietadlá Smartwings z egyptských dovolenkových destinácií Marsá Alam a Mersa Matrúh, Ryanairu z Burgasu a Alghera a Mavi Gök z Antalye, cestujúci však nemôžu vystúpiť.

Evakuácia sa podľa letiska začala o 8.40, polícia hovorí, že jej nahlásili bombu. „Letisko čaká na ďalšie pokyny zo strany polície, ktorá vykonáva v priestoroch budovy letiska pyrotechnickú prehliadku,“ uviedla hovorkyňa letiska Veronika Demovičová.

Čo sa stalo?

"Na základe prijatého oznámenia o uložení výbušného nástražného systému v priestoroch Letiska M. R. Štefánika v Bratislave policajti aktuálne vykonávajú prvotné úkony, medzi ktorými je aj evakuácia osôb. Na mieste je vykonávaná pyrotechnická prehliadka," priblížila polícia. Doplnila, že vyšetrovaním tejto udalosti sa zaoberajú policajti druhého bratislavského okresu.

Od Európskej komisie sme čakali odbornosť a nie plytký aktivizmus
Slovensko obdržalo list od Európskej komisie. Komisia vytýka ďalšie problémy pri trestných kódexoch. Minister spravodlivosti dostal dva mesiace na nápravu, aj keď noviel už bolo niekoľko. K tejto téme sa vyjadrili aj Erik Kaliňák a Juraj Gedra... Čítať ďalej
31 | 07 | 2024 | Ivan Mihale

Vážení naši čitatelia

Nie každý si v dnešnej dobe môže dovoliť platiť za médiá, preto náš obsah nezamykáme. 
Ak Vám to Vaše možnosti dovoľujú, existujú dobré dôvody, prečo podporiť redakciu Hlavného denníka už dnes:

1. nestoja za nami peniaze žiadneho oligarchu, bohatého jednotlivca, politickej strany alebo inštitúcie, ktoré by nám hovorili, čo máme písať;

2. obsah nezamykáme ako väčšina mienkotvorných médií na Slovensku;

3. niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu"

Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Je to jediná cesta, ako tu môžeme byť. 

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik